Poveži se putem

Žepče

Održana prezentacija programa za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja FZZZ u 2017. godini

Objavljeno

-

U prostorijama JU Služba za zapošljavanje Biro rada Žepče 22.3.2017 godine održana je prezentacija na temu: “Program za sufinansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja Federalnog zavoda za zapošljavanje u 2017.godini“.

Prezentaciji su prisustvovali v.d. direktor službe za zapošljavanje Ze-Do Kantona – Anto Pešić, rukovodilac odsjeka za zapošljavanje službe za zapošljavanje Ze-Do Kantona – Sehadet Hadžić i direktorica ureda u Žepču- Verica Matijević.

Na prezentaciji su također bili i predstavnici Razvojne agencije – Žepče Alem Delić, Općine Žepče –Tajana Jukić, Udruge poduzetnika i poslodavaca općine Žepče – Erol Maglić, Knjigovodstveni servis H&N Žepče – Helmedin Kulašin, i firma Vin-Metal d.o.o. – Andrea  Katava.

Predstavljena su 3 programa samozapošljavanja za 2017:

    -program start up – namijenjen je nezaposlenim osobama za pokretanje samostalne djelatnosti malog biznisa, te poticanje razvoja socijalnog poduzetništva,
    -program sufinansiranja i zapošljavanja koji predviđa i određene mjere i pogodnosti kao što su: prvo radno iskustvo za mlade nezaposlene osobe dobi do 30.godina, vaučer za posao za posao (za zapošljavanje teže zapošljivih osoba), periodično zapošljavanje (nezaposlenim osobama bez obzira na radno iskustvo) i Javni radovi.

Advertisement

U 2017.godini u realizira se još jedan program priprema za rad „Obukom do zaposlenja“, koji  ima za cilj da se omogući priprema za rad kroz obuku i osposobljavanje. Ovaj program je fokusiran na nezaposlene osobe koji nemaju potrebna znanja i vještine, posebno kada su u pitanju nove metode i tehnologije rada u sektoru privrede, građevinarstva, metaloprerade, drvoprerade itd.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal