Poveži se putem

Kultura

Održana promocija knjige autorice Žepčanke Vesne Alić

Objavljeno

-

U subotu 8. jula 2017. godine, u restoranu Suveniri u Žepču, upriličena je promocija knjige “Vrtlari Božje bašte” autorice Žepčanke Vesne Alić. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi o knjizi su govorili direktorica JU Opća biblioteka Žepče Sabina Maličbegović, kao suizdavač, Arif Odobašić urednik, kao i Anesa Džinić, moderatorica promocije i lektor. U ime Izdavačke kuće Minex d.o.o iz Zenice prisutnima se obratio i Ibrahim Meškić.

Na početku ugodnog druženja autorica Vesna Alić svima se srdačno zahvalila na dolasku i podršci da ova knjiga, pisana iz duše, ugleda svjetlost dana, naglašavajući da joj je upravo prijateljstvo sa mnogima koji su se odazvali promociji dalo snagu i podstrek za rad.

U kulturno-zabavnom dijelu promocije svoj doprinos dali su Adem Zečak, Marko Markanović, Semin Smajlović i Željka Tomić.

Promocija je bila prodajnog karaktera, a u saradnji s Centrom za socijalni rad Žepče, ostvareni prihod će biti upotrijebljen u humanitarne svrhe, za pomoć djeci bez roditeljskog staranja.

Promociji su se odazvali mnogobrojni uvaženi gosti političkog i društvenog života Žepča.

Advertisement

Vesna Alić je rođena 1966. godine u Doboju. Osnovnu i srednju školu je završila u Žepču. Pohađala je i Filozofski fakultet u Sarajevu, gdje je studirala slavistiku. Od 1997. godine sa porodicom živi u Americi.

(Radio Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal