Poveži se putem

Žepče

Omladinska banka Žepče poziva sve mlade u LONAC.pro

Objavljeno

-

Omladinska banka Žepče, u sklopu Fondacije Mozaik, djeluje više od 5 godina na području naše općine, a do sada je podržala mnoštvo društveno korisnih projekata mladih i kreativnih ljudi iz naše lokalne zajednice.

Protekle, 2017. godine, u novom sastavu Odbora OB Žepče, postignut je rekordan broj po broju prijavljenih, ali i realizovanih projekata koje je finansijski podržala Fondacija Mozaik i Općina Žepče. Tada je bila aktivna online platforma M-zona, kroz koju su morali proći svi učesnici kako bi došli do Turnira društvenih inovacija, gdje su imali priliku izboriti se za novčana sredstva i realizaciju svoje ideje.

Ove godine koncept je nešto drugačiji. Naime, Fondacija Mozaik je odlučila uveliko olakšati mladim ljudima (od 17-35 godina), koji žele unaprijediti svoju lokalnu zajednicu, te im nudi novu online zajednicu pod nazovom LONAC.

Zašto baš LONAC?

Razlozi su mnogobrojni, a ono najbitnije jeste da na toj platformi svi mogu pronaći temu za sebe, istražiti sve što ih zanima o kreiranju dobre ekonomije, pisanju projekata, traženju sredstava kako za grantove, tako i za mikrobiznise, prototipe, te investicije. Ovoga puta mnogo je lakše napisati projekat, jer će svi senior korisnici koji se odluče na taj korak imati 0-24h podršku članova Odbora Omladinske banke Žepče.

-“Mi imamo obučene facilitatore i mentore, koji će raditi zajedno sa grupama na njihovim projektima, te tako omogućiti svim zainteresovanim osobama da nauče napisati kvalitetan projekat, a ujedno ga i realizovati na što efikasniji način. Sve što treba da učinite, jeste da se registrujete u online zajednicu LONAC.pro, te postanete senior član, nakon čega vam se sva vrata LONCA otvaraju.
Ove godine ćemo imati 8 poziva za predavanje projekata, što znači da će kampanje trajati tokom cijele godine, a ne samo  mjesec dana, kako je to do sada bila praksa. U tih 8 poziva dva su predviđena za mikrobiznise. Prvi poziv je već otvoren, traje od 21.04. do 10.05.2018.godine, kada se zatvara, nakon čega se otvara glasanje. Sve grupe čiji projekti budu odobreni od strane Odbora OB Žepče ući će u proces glasanja, odnosno eliminacije. Njihov zadatak jeste da prikupe što više osoba koje će glasati i podržati njihov projekat, kako bi on prošao, te kako bi oni dobili sredstva i na kraju svoju ideju pretočili u stvarnost. Najmanji broj glasova jeste 50.
Stoga, pozivamo sve mlade ljude, od 17 do 35 godina, da se registruju u LONAC i krenu zajedno sa nama ka izgradnji bolje ekonomije i budućnosti u našoj lokalnoj zajednici.” – istakla je za naš portal koordinatorica Odbora Omladinske banke Žepče Šejla Aganović.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal