Poveži se putem

Sponzorirani članci

OO SDP Žepče: Dok se građani smrzavaju, SDA i HDZ povećavaju paušale

Objavljeno

-

Pet godina u kontinuitetu OO SDP BiH Žepče posredstvom svojih vijećnika u Općinskom vijeću Žepče insistira da grijna sezona počinje i završava prema potrebama građana, a ne prema fiksnim terminima. Nažalost, ni za ovo pitanje vladajuća većina ( SDA i HDZ ) nema sluha i građani će se u narednim danima brutalno smrzavati.

Kako objasniti ovu bahatost i zlo koje predstavnici vlasti nanose vlastitom narodu? Da bi grijanje funkcionisalo izvan grijne sezone neophodno je svega 30.000 KM, odnosno polovina novčanog iznosa koji je usmjeren za povećanje vijećničkog paušala, kojeg su SDA i HDZ jednoglasno usvojili.

Građanima u grijnoj sezoni kada su temperature preko 20 stepeni i kada grijanje ne radi punim kapacitetu ispostavljaju pune račune, a sa druge strane kada imaju zakonsku i moralnu obavezu da omoguće grijanje, to ne čine, provodeći besmislene ankete posredstvom kojih planiraju nastavljati pljačku vlastitog naroda.

Gospodo iz SDA i HDZ-a, zbog 30.000 KM iz Budžeta Općine Žepče, koji iznosi preko 8 miliona KM ste spremni prodati vlastiti narod, bojimo se i pomisliti na šta ste spremni da je u pitanju veća investicija.
Najiskrenije izražavamo žaljenje i duboku solidarnost sa penzionerima, starim, iznemoglim, bolesnim, djecom i ostalim građanima koji nemaju alternativna rješenja, a pogođeni su ovim minusima.

OO SDP Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal