Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče: Potpisani Ugovori o zimskom održavanju cesta

Objavljeno

-

||||

12.11.2021. godine, u uredu Općinskog načelnika, izvođači za zimsko održavanje cesta u općini Žepče su s općinskim načelnikom Matom Zovkom potpisali ugovore o zimskom održavanju cesta.

Potpisivanjem ugovora su se obavezali održavati ceste prohodnim u sezoni zimskog održavanja koja traje od 15.11.2021. godine do 15.03.2022. godine.

Za regionalne ceste na području općine za zimsko održavanje zadužen je Zeničko-dobojski kanton, a održavanje magistralnih prometnica koje prolaze kroz našu općinu u nadležnosti je J.P. Ceste Federacije BiH.

Zimsko održavanje lokalnih cesta u ukupnoj dužini od 124,50 km osigurava Općina Žepče.

Prohodnost lokalnih cesta spada u  održavanja prvog reda radi osiguranja neometanog redovnog prijevoza što podrazumijeva prometovanje autobusa, kombija i putničkih vozila za potrebe prijevoza učenika, radnika i drugih putnika.

Advertisement

Zimsko održavanje i čišćenje ostalih cesta za koje nije određen izvođač, Općina će osigurati dodjelom goriva privatnim subjektima koje odredi mjesna zajednica čiji putevi ne spadaju u održavanje putnih pravaca prvog reda.

Dodjela goriva će biti usklađena s vremenskim prilikama, kao i s mogućnostima izdvajanja iz Općinskog proračuna.

Izvođači za održavanje lokalnih cesta u zimskim uvjetima na području općine Žepče za 2021/22. godinu su:

„Doboj putevi“ d.d. Doboj Jug zimsko održavanje gradskih ulica u Žepču.

„IRR-EE“ d.o.o Žepče zimsko održavanje putnih pravaca M17-Gornja Golubinja, Donja Golubinja, odvojak puta za Rakovicu i Želeća.

PO „Ćoruša“ Žepče zimsko održavanje putnih pravaca M17-Donje Ravne-Ljubna, M17-Karaula-Perkovići-Gornja Ozimica-Kreševac, put Bljuva, ulice u Novom Naselju i „XP“ poslovnom centru.

„Prijevoznik Pavao Zovko“ putni pravci Žepče grad-Ograjina, Stara cesta-Papratnica, Autobusni kolodvor-Preko i Zenički Put.

Advertisement

„Agrokatava“ d.o.o. Žepče putni pravci Brankovići-Radunice-Rijeka i odvojak za Gromilice(u dužini 1 km), Donji Lug-Gornji Lug-Vrbica-Adrovac, Debelo Brdo i dio naselja Vrbica 1.

GO „Klarić“ Žepče putni pravci Žepče-raskrižje Osova-Vinište, R465- Radovlje-Osova-autobusno stajalište(Smajići) i Tatarbudžak-Radovlje.

Zvjezdan Martić putni pravci područje Lovnica Gornja ulaz s lijeve strane-put kroz naseljeno mjesto i prema ulazu iz Donje Lovnice, te put u MZ Ljeskovica ukupne dužine 7 km.

GO „Peša“ Žepče putni pravac Ljubna-Vitlaci i odvojak od raskrižja prema školi Gornje Ravne 6,1 km.  

„Hajdić“ d.o.o. Maglaj putni pravci od granice općine Maglaj kroz naselja Miščići, Globarica i Devetine do granice općine Zavidovići u dužini 7,1 km.

„KOMGRAD-ZE“ d.o.o. Zenica putni pravci od granice općine Zenica-Begov Han-Dubac-Polje.

„Hunes“ d.o.o. Žepče. Od M-17- Mjestova Ravan- Biljevina, Lager-Jastrebac i Močila-Brižđe.  

Advertisement

Sukladno predstojećoj sezoni padavina, napominjemo kako je prema Odluci o održavanju čistoće i komunalnog reda Žepče broj: 01-23-132/12  od 29.6.2012. godine (Sl.Glasnik Općine Žepče broj: 5/12), čišćenje snijega obaveza svih izabranih izvođača, ali i poduzeća, radnih ljudi i građana na području općine Žepče. Vlasnici i korisnici stambenih i stambeno- poslovnih zgrada i poslovnih prostora dužni su čistiti trotoare, kako bi se omogućio nesmetan promet i prolaz pješaka.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal