Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče prva općina u BiH sa CityHub aplikacijom

Objavljeno

-

Općina Žepče je potpisala ugovor sa poduzećem „LetMeDo“ d.o.o. iz Osijeka o uvođenju CityHub aplikacije za područje općine Žepče čime se svrstala među mali broj općina u Europi koji nastoje postati tzv. pametni gradovi. Ugovor je potpisan na dvije godine a zajedno ga financiraju Općina Žepče i JP „Komunalno“ Žepče.

Općinski načelnik Mato Zovko pojasnio je da se radi o aktivnostima općine da se približi građanima i od njih dobije što više povratnih informacija o problemima s kojima se susreću na terenu. Osim komunalnih problema mogu se prijaviti i svi drugi problemi koji će se delegirati općinskim službama i institucijama koje su u općinskom vlasništvu i koje će morati brže i efikasnije raditi svoj posao.

Začetnik ideje „City Hub aplikacije“ je Krunoslav Ris iz Osijeka koji je posjetio općinu Žepče i u organizaciji Razvojne agencije Žepče prezentirao svoj projekt općinskim čelnicima. Ubrzo je nakon toga dogovoreno potpisivanje ugovora čime je općina Žepče postala prva općina u Bosni i Hercegovini koja je omogućila svojim građanima da putem ove aplikacije prijave komunalni problem na cijelom području općine Žepče i prate status njegovog rješavanja.

Uskoro će se ova aplikacija moći preuzeti sa stranica Općine Žepče, Razvojne agencije Žepče i JP “Komunalno” Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal