Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik održao sastanak sa predstavnicima svih mjesnih zajednica sa područja općine Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko, zajedno sa Ilijom Barešićem, pomoćnikom za Opću upravu i društvene djelatnosti, za prvi radni dan u ovoj sedmici, 22.01.2018.godine, upriličio je sastanak sa predsjednicima i ovlaštenim predstavnicima svih mjesnih zajednica sa područja općine Žepče. Sastanak je održan u sali OV Žepče, a od mogućih 48, prisustvovao je 35 predstavnik MZ-a.

U uvodnom dijelu, načelnik Zovko je istakao da sastanak nema oficijelni Dnevni red, nego je svrha istog da se otvoreno razgovara o problemima i potrebama žitelja u mjesnim zajednicama.

Svaki predstavnik MZ imao je priliku iznijeti goruće probleme zajednice koju zastupa. Većinski se govorilo o problemima sa kanalizacijom i pitanjem vodovoda, od kojih će jedan dio biti riješen već u toku ove godine, jer su uvršteni u Program kapitalnih investicija za period od 2015.-2019. god., dok će se ostali problemi rješavati po prioritetu.

U svojoj izjavi za Radio Žepče, po završetku sastanka,  načelnik Zovko je iskazao nezadovoljstvo zbog izostanka čak 13 predstavnika mjesnih zajednica, te dodao:

„Danas – sutra će se postaviti određeno pitanje, doći će do određenih nejasnoća na terenu, a cilj današnjeg sastanka je bio da se svi predstavnici mjesnih zajednica što bolje uvežu sa općinskim službama i općinskim načelnikom, sa Razvojnom agencijom Žepče i ostalim preduzećima, da svi znaju na koja mjesta mogu uputiti određene zahtjeve ili eventualno na licu mjesta rješavati neke goruće probleme, kao i da riješe problematiku razgraničenja pojedinih mjesnih zajednica i slično.

Advertisement

Na kraju mi je drago što je sastanak održan u jednoj lijepoj i ugodnoj atmosferi, da su pobliže upoznati sa Programom kapitalnih investicija koji je još uvijek otvoren i na koji još uvijek mogu aplicirati s određenim projektima. Odvojili smo dva i pol sata vremena na konstruktivne razgovore, upoznali se sa dosadašnjim radovima u nekim mjesnim zajednicama, kao i o budućim projektima i planovima.

Posebno bih pohvalio 6 mjesnih zajednica koje su u programu „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ koje dosta dobro i profesionalno odrađuju taj dio posla vezan za sam Projekat“, kazao je općinski načelnik Mato Zovko.

D.S

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal