Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik posjetio „Žepačko prelo“ u Zagrebu

Objavljeno

-

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Žepče – Zagreb“, u Rugvici kod Zagreba 25.11.2023., održano je 14. Žepačko prelo.  

Na ovoj glazbenoj priredbi tradicionalne žepačke glazbe i običaja nazočilo je oko tisuću posjetitelja.Među gostima i uzvanicima je bio i općinski načelnik Općine Žepče Mato Zovko, sa  zastupnikom u skupštini ZDŽ Ivicom Penićem i pomoćnikom za opću upravu i društvene djelatnosti Ilijom Barešićem.

Općinski načelnik je pozdravio sve posjetitelje i  uputio prigodne riječi: „Trebamo se držati veza s rodnim krajem, jedni drugima uvijek uzajamno pomagati.

Ovom prigodom zahvaljujem KUD-u „Žepče – Zagreb“ što njeguju i čuvaju običaje, pjesme i kola žepačkog kraja, na čelu s  predsjednicom Kajom Mrkonjić“.

Načelnik je također istaknuo podršku Općine Žepče u očuvanju kulturnog identiteta, potičući daljnje sudjelovanje u manifestacijama ovakvog karaktera. Izrazio je nadu da će ova smotra folklora nastaviti jačati veze između Žepča i Žepačke dijaspore.

Organizatorica događaja, predsjednica KUD-a „Žepče – Zagreb“,  Kaja Mrkonjić je zahvalila na podršci koju KUD dobiva iz Žepča, te poručila da je ovo jedan od načina na koji čuvaju svoje korijene i doprinose očuvanju bogate kulturne baštine Žepča.

Općina Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal