Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik upriličio prijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola

Objavljeno

-

Jučer, 20.06.2019. godine, općinski načelnik Mato Zovko upriličio je tradicionalni prijem za učenike generacije svih osnovnih i srednjih škola na području općine Žepče za školsku 2018/2019. godinu. Sastanku su prisustvovali pomoćnik općinskog načelnika Službe za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić i predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

Općinski načelnik je učenicima čestitao na uspjehu, ostvarenim rezultatima tijekom školovanja i uzornom vladanju. Svima je zaželio uspješan nastavak školovanja, a maturantima srednjih škola uspjeh pri upisu željenih fakulteta. Poručio im je da nikada ne zapostave učenje i obrazovanje te nastave nizati uspjehe.

Predsjedavajući OV je također pozdravio prisutne i čestitao učenicima, naglasivši važnost ulaganja u odgoj i obrazovanje, te kako uvijek treba biti ustrajan u svome naumu. Zaželio im je što više sreće i uspjeha u životu i daljnjem obrazovanju.

Pomoćnik općinskog načelnika je naveo kako Općina Žepče uvijek brine o svojim učenicima i nastoji osigurati što bolje uvjete obrazovanja. Istaknuo je kako je ovo već deseti prijem učenika generacije koji je sada već tradicionalan, a započeo je 2009. godine prijenosom mjerodavnosti osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja sa kantonalnog na općinski nivo.

U skladu sa Odlukom Općinskog vijeća Žepče, učenicima generacije srednjih škola nakon upisa na fakultete, slijedi potpisivanje Ugovora o dodjeli općinskih studentskih stipendija.

Učenici generacije za školsku 2018./2019. godinu iz osnovnih škola su Klara Spajić, Sejla Bijedić, Nataša Andrić, Belma Sinanović, Naida Prasko i Sara Skejić. Učenici generacije srednjih škola su Lucija Vrbić, Ivan Marinović, Nadina Omerašević i Klara Mrkonjić.

Advertisement

Ovom prilikom su svim učenicima generacije uručene i prigodne novčane nagrade.

(Općina Žepče)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal