Poveži se putem

Žepče

OŠ Begov Han i SMŠ Žepče najbolje na takmičenju u pružanju prve pomoći

Objavljeno

-

U organizaciji Crvenog križa Žepče 10. aprila 2014. godine u prostorijama Osnovne škole „Žepče“ u Žepču održano je Općinsko takmičenje u pružanju prve pomoći. U kategoriji srednjih škola najuspješnija je bila ekipa Srednje mješovite škole „Žepče“, dok je kod osnovnih škola prvo mjesto osvojila OŠ „Begov Han“.

Takmičenje za učenike srednjih škola s područja općine Žepče održano je u 13,00 sati, dok za osnovnoškolce u 14,00 sati. Učestvovale su dakle, dvije srednje škole KŠC „Don Bosco“ Žepče i Srednja mješovita škola „Žepče“, te tri osnovne škole: OŠ „Žepče“, OŠ „Begov Han“ i OŠ „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje.

Ocjenjivačku komisiju su sačinjavali predsjednica dr. Alma Mulić, dr. Oliver Radoš i koordinatorica njegovateljica Crvenog križa Žepče Mehviba Skenderović.

Na početku takmičenja, prisutne je pozdravio predsjednik Crvenog križa Žepče Marko Sinanović.

Potom je uslijedilo takmičenje u kojem su ekipe teoretski odgovarale na zadana pitanja, a potom i praktično pokazivale vježbu.

Advertisement

Članovi komisije su konstatovalii da su učenici tehnički dobro odradili postavljeni zadatak, te da ovakve vježbe i takmičenja služe kako bi što bolje naučili pružati prvu pomoć.

Najbolje ekipe predstavljaće svoj grad na Kantonalnom ntakmičenju u Zenici u maju ove godine.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal