Poveži se putem

Žepče

Osmi sajam poljoprivrednih proizvoda“ Dani maline i meda Žepče 2024.“ nadmašio sva očekivanja organizatora

Objavljeno

-

Danas u Žepču svečano otvoren 8. Sajam poljoprivrednih proizvoda „Dani maline i meda“ Žepče 2024.
Ovogodišnje izdanje ove značajne manifestacije okupilo je 126 poljoprivrednih izlagača iz 28 gradova i općina iz BiH, a 27 izlagača po prvi puta je sa svojim proizvodima doputovalo u Žepče kako bi predstavili svoj rad, promovirali svoje proizvode ali i ostvarili potencijalnu poslovnu suradnju.


Sajam u Žepču već nekoliko godina nosi naziv i međunarodnog događaja upravo zbog izlagača iz susjednih zemalja, tako su se i ove godine predstavili izlagači iz Hrvatske.

Cilj sajma je promocija poljoprivredne proizvodnje i prerade te uvođenje novih inovativnih proizvoda koji osiguravaju kvalitetu za tržište BiH ali i šire, istaknuli su ispred Razvojne agencije Žepče kao organizatora ove poljoprivredne smotre u našoj općini.


„Ovogodišnji naglasak stavili smo na inovativnost i nove proizvode poljoprivrednih proizvođača koji sudjeluju u natjecanju za zlatnu, srebrenu i brončanu malinu koja se dodjeljuje za inovativne nove proizvode“, istaknuli su.


Ispred Razvojne agencije Žepče naglasili su da će i ove godine pored navedenog biti dodijeljen veliki broj nagrada u čak osam kategorija: jagodičasto voće, med i pčelarski proizvodi, povrćarstvo, prerađevine od voća i povrća, ljekoviti proizvodi i prirodna kozmetika, sir i mliječni proizvodi, stari zanati, alkoholna pića( vina, rakije likeri)
Posjetitelji sajma u Žepču imat će prigodu da se upoznaju i s novim trendovima u zaštiti bilja s ciljem povećanja prinosa i same kvalitete istih.

U ime organizatora direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko se zahvalila svim izlagačima, posjetiteljima kao i svima koji su sudjelovali u organizaciji ovoga događaj.

Advertisement

„Poljoprivreda je temelj našeg gospodarstva i tradicije i hvala svim poljoprivrednicima koji svojim radom i znanjem čuvaju ovaj važan sektor i osiguravaju nam hranu na stolu“, istaknula je između ostalog direktorica Janko.

Načelnik općine Žepče Mato Zovko otvorio je 8. Sajam poljoprivrede u Žepču koji je po svemu nadmašio sva dosadašnja izdanja, i po broju izlagača ali i inovativnim sadržajima. U svom govoru je zahvalio timu Razvojne agencije Žepče na čelu s direktoricom Brankom Janko, kao i svim izlagačima koji su došli u Žepče kako iz naše zemlje tako i iz Republike Hrvatske.

Radio Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal