Poveži se putem

Žepče

Osmijeh na licu, radost u srcu, želja za dalje

Objavljeno

-

Koliko god teška situacija bila, koliko god je „opet po sirotinji udarilo“, koliko god milijardi naši vrli političari „zagubili“, jedna stvar će nas uvijek oraspoložiti. Male rukice polete prema glavi sa obje strane, izraz čuđenja na licu ozbiljnom kao što bi neko jako ozbiljno i važno lice trebalo biti u trenutku kad je neki čovjek sa smiješnim šeširom u ruku stavio jednu lopticu a iz ruke su izletjele tri.

Povuče se Bosna, zaustaviše klizišta, sav njegov svijet je zastao dok on ne shvati šta to mađioničareva ruka radi. A tek kada je na svoje oči isti plavi klinac, ne lažem vam, časna riječ, ugledao kako u fišek od novnskog papira isti onaj nasmijani čiko sipa mlijeko i onda razmota papir-SUH! Kakav Pariz, ‘ta će Big Ben. Nije se samo plavi klinac smijao i zaustavljao sve nedaće koje su pogodile nepripremljeni narod žepačke općine, nipošto. Njihovi roditelji, bake, djedovi i ostala ekipa su crpili energiju upravo iz osmijeha i zaigranosti svojih najmlađih.

„Šta ti je to?“ – upitah onog plavog mališana kad se dohvatio krede i počeo ushićeno skakati oko neravne crte koju je napravio na betonu.
„Raketa, wuuuuu!“ – reče.
„Pazi“, rekoh „da ti ne odleti.“
„Kako će odletjeti, to je samo linija.“ – mirno odgovori plavi mali sretni širitelj pozitivne energije i vrati se svojoj raketnoj znanosti.

Vratih se i ja, među mlade koji se igraju sa djecom, među pozitivce, među nevina, neiskvarena, divna bića koja su nastavila mamiti osmijehe na lica svih prolaznika. Nespretne male rukice su bacale balone, provlačili se kroz njih i igrali se sa organizatorima, članovima U.M. Eureka i Party Time BiH. Preko 50 malih lica, u utorak 03.06.2014. godine, su nasmijani otišli kućama, a nadamo se da se osmijeh i dobro raspoloženje prenijelo i na one sa malo više bora i briga i da su im njihovi klinci dali snage da krenu dalje.

Galriju slika možete pogledati na FB-u klikom OVDJE.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal