Poveži se putem

Kultura

Otvorena izložba skulptura Ilije Kelavića

Objavljeno

-

U organizaciji Javne ustanove Opća biblioteka Maglaj, proteklog vikenda, otvorena je izložba skulptura autora Ilije Kelavića. Budući da se radi o umjetniku iz Galovca kod Maglaja, koji već četvrtu deceniju živi u Celju (Sloveniji), izložba je postavljena pod nazivom „Nostalgija“.

Maglajskoj publici Kelavić se predstavio sa 17 vrlo interesantnih skulptura rađenih u željezu.

Kipar Kelavić je pokazao koliko plemenit i nježan može biti i ovako krut i hladan materijal u rukama umjetnika.
Uz vrlo nadahnutog promotora izložbe, poznatog akademskog slikara Sašu Zečevića iz Olova, o izloženim skulpturama vrlo pohvalno su rekli i Mustafa Faljić-Falja, predsjednik Društva likovnih umjetnika „Impresija„ Zavidovići, umjetnik Safet Malkić-Caki te Alojzije Gašparević, predsjednik Društva likovnih umjetnika „Mrlja“ iz Žepča.


Naravno, svoje oduševljenje nisu krili ni posjetitelji izložbe koji su pozorno promatrali ove uratke.

Na vrlo interesantan način umjetnik, svojim djelima, prožima realizam i apstrakciju, dobro i zlo, tugu i radost današnjeg čovjeka sa snažnim porukama čovječanstvu kakvi trebamo biti i kamo to idemo.


Otvorenje izložbe su pratili i brojni mediji; RTV Maglaj, Federalna televizija te brojni društveni portali, a svojim prelijepim pjevanjem: Nina, Tea i Ante Kelavić dodatno su otvorenje ove izložbe učinili zaista posebnim.

Advertisement


Svoju radost nije krila ni direktorica Opće bilioteke, Nina Salkić-Bunjevac.“Ovom izložbom se potvrđuje činjenica da su brojni umjetnici iz maglajske općine vrlo uspješni i u sredinama gdje ih je životni put odveo. Lijepo je što nikada ne zaboravljaju svoj zavičaj i što se, kao i naš Ilija, žele predstaviti i svojim sugrađanima“, izjavila je Salkić Bunjevac.


Izložba je otvorena do srijede, 02. 11. 2022., do 16 sati i ima dovoljno vremena da je svi ljubitelji kiparstva, a osobito učenici maglajskih škola, mogu i posjetiti. Dođite, čekaju vas vrlo impresivne skulpture i vrlo ljubazni uposlenici Opće biblioteke Maglaj.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal