Poveži se putem

Kultura

Otvorena izložba slika Davora Sovića i zavičajnih umjetnika

Objavljeno

-

U prostorijama JU „Dom kulture Edhem Mulabdić“ Maglaj (dvorana Općinskog vijeća), a u sklopu Leopoldovih večeri, sinoć je otvorena izložba slika pok. Davora Sovića i zavičajnih umjetnika. I ovu izložbu članovi HKD “Napredak“ Maglaj su organizirali povodom obilježavanja patrona Župe „Sv. Leopold B. Mandić“ koji se slavi u nedjelju, 12. 05. 2024. godine ali i u spomen na maglajskog vrsnog slikara pokojnog Davora Sovića.


Pored Davorovih slika, na izložbi su se predstavili i drugi zavičajni umjetnici: Alojzije Gašparević, Saša Zečević, Branka Šimić i Josip Matijević.

Uz uvodne riječi dopredsjednika Napretka, Marinka Kelavića, svoj kritički osvrt na izložene eksponate dali su umjetnici Gašparević i Zečević. Nakon otvaranja izložbe od strane Mladenka Šupukovića, predsjednika Napretka, brojni posjetitelji su uživali u različitim stilovima i tehnikama tridesetak izloženih slika i crteža.


Izložba će biti otvorena do 20. 05. 2024. godine. Izložbu su medijski podržali RTV Maglaj i brojni lokalni portali, a svoj nesebičan doprinos u organizaciji izložbe dao je i Dom kulture Maglaj. Pokrovitelj manifestacije „Leopoldove večeri“ je Središnja uprava HKD „Napredak“ Sarajevo.

                                                      Marinko Kelavić

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal