Poveži se putem

Žepče

Pekara Dan i noć u akciji “Hljeb / kruh za kasnije”

Objavljeno

-

Po uzoru na ostale gradove širom Bosne i Hercegovine proteklih nekoliko dana gdje je pokrenuta akcija “Hljeb/kruh za poslije”, od danas je i Žepče postalo dio te velike humanitarne mreže. Naime, portal Zepce.Ba se aktivno uključio u ovu akciju čiji je idejni tvorac Portal dobrote “Kruh,hljeb za kasnije”, te u dogovoru sa žepačkom pekarom “Dan i noć” pokrenuo ovu akciju.

Dakle, od sada, pored pekara “Mapek” i “Piccollo”, hljeb / kruh za kasnije možete kupiti, odnosno preuzeti i u centralnoj pekari u Žepču “Dan i noć. Portal Zepce.Ba moli sve građane koji su u mogućnosti da se uključe u ovu akciju i kupovinom jednog hljeba više obraduju nekoga kome je ova namirnica neophodna, a ne može je sebi priuštiti.

Da podsjetimo, pokretač ove akcije u BiH je Ivana Mandžo-Skoko iz Gruda, uz potporu svojih prijatelja i poznanika iz mnogih gradova.

Kako je rekla u telefonskom razgovoru za portal Jabuka.tv, ideju o akciji ”Kruh za kasnije” prenijela je iz Hrvatske, uz njihovo odobravanje i zadovoljstvo, te je akcija prvo počela u Mostaru, Stocu, Čapljini i Zenici… Također, svi zainteresovani za ovu akciju mogu se javiti Ivani na broj 063/329-611 ili na facebook stranici ”Portal dobrote – Kruh za kasnije!”

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal