Poveži se putem

Žepče

Počelo renoviranje lovačkog doma u Žepču – Dva društva pod jednim krovom

Objavljeno

-

Lovci Lovačkog društva „Orlovik“ počeli su da renoviraju objekat koji je u njihovom vlasništvu već decenijama. Zgrada koju u šali zovu „Himzo“ jer jedna polovina pripada lovačkom društvu „Jeleč“, a druga lovačkom društvu „Orlovik“ – uskoro će dobiti novo ruho.

– “Očekujemo da za šest mjeseci završimo radove. Od 1989. godine ovaj prostor nije korišten. Kada poslove privedemo kraju, imat ćemo dvije velike sale i još dvije prostorije za boravak naših članova” – objašnjava Almir Mandžuka, predsjednik lovačkog društva Orlovik.

Kaže da su uputili zahtjeve za pomoć Općini Žepče, kao i na adrese nekoliko kantonalnih ministarstava od kojih očekuju pomoć da bi sve radove izveli kako i priliči.

– “Lovačko društvo Orlovik je veliko društvo i red je bio da se taj objekat uredi. Pored toga, moramo još više voditi računa o očuvanju lovišta i lovne divljači. Fotografskim aparatom svakodnevno, u prirodi, bilježim neke od najljepših prizora koje ljudsko oko može vidjeti i siguran sam da će poslije završetka radova lovstvo biti još više zastupljeno” – kaže Amel Mujić, strastveni lovac i fotograf.

Lovačko društvo Jeleč ove godine je završilo renoviranje prostora koje dijele sa kolegama iz Lovačkog društva Orlovik, pod istim krovom.

(C.U./Zepce.Ba)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal