Poveži se putem

Žepče

Policija i polaznici mekteba u Žepču: Predavanje na temu “Sigurnost djece na internetu”

Objavljeno

-

U Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču, u nedjelju, 01.12.2019. godine, polaznici mekteba Žepče, njihovi roditelji i imami, zajedno sa pripadnicima Uprave policije ZDK, imali su priliku prisustvovati jednoj vrsti edukacije na temu “Sigurnost djece na internetu”.

Izuzetna atmosfera, masovan odziv i djece i roditelja, zadivili su goste mekteba Žepče, pripadnike MUP-a ZDK, kojima je ovo prva saradnja sa mektebskom djecom uopće. Radionice i edukaciju na pomenutu temu, MUP ZDK provodi po školama, ali je ovo po prvi puta u džamijskom prostoru, sa mektepskom djecom i uz prisustvo roditelja.

O temi, koliko je uopće aktuelna i neistražena, suvišno je govoriti. Polaznici mekteba, i svi prisutni, imali su prilku čuti kako se zaštititi na internetu, na društvenim mrežama, prilikom dopisivanja, slanja svojih podataka, fotografija, itd. Također, pripadnici MUP-a su prezentovali nekoliko strašnih primjera iz našeg okruženja kada je u pitanju zloupotreba ličnih podataka, fotografija i sl.

Na kraju, u ime MIZ Žepče, džemata Žepče, imama i članova Dž.O. Žepče, uručene su i zahvalnice za ostvarenu saradnju i prezentaciju, i to; MUP-u ZDK Upravi policije, zatim policijskom komesaru MUP ZDK, gosp. Semiru Šutu, te gostima-pradavačima, službenicima policije gosp. Edinu Bariši, Adisu Bajramoviću, Milanu Stokanoviću i džematliji džemata Žepče, policijskom službeniku, Vedadu Šečiću.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal