Poveži se putem

Žepče

PONIŠTENE OBAVEZE: Firma „NBI Ćurić“, čiji vlasnik je Ivica Ćurić, ne duguje porez

Objavljeno

-

Advokat Ivice Ćurića podnio krivične prijave protiv stečajnog upravnika Izudina Alića, a vodi se i postupak utvrđenja ništavosti potraživanja koja je prijavila „Heta“ Sarajevo, odnosno Hypo Alpe Adria leasing.

Advokat Ivice Ćurića, izvršnog direktora JP „Autoceste FBiH“, Damir Alagić uputio je demanti na tekst objavljen početkom februara ove godine u kojem je, između ostalog, iznesen podatak da Ćurić, zapravo njegova firma „NBI Ćurić“ iz Žepča državi duguje 6,6 miliona KM.

U svom demantiju advokat Alagić je istakao da takvi navodi nemaju svoje uporište u činjenicama, što je potkrijepio Rješenjem Uprave za indirektno oporezivanje BiH i presudom Suda BiH kojim su sve poreske obaveze koje su stavljane „NBI Ćurić“ Žepče u stečaju na teret, poništene.

„Također, protiv stečajnog upravnika Izudina Alića podnesena je krivična prijava zbog nezakonitih radnji u stečajnom postupku nad „NBI Ćurić“ u stečaju, a vodi se i postupak utvrđenja ništavosti potraživanja koja je prijavila „Heta“ Sarajevo, odnosno Hypo Alpe Adria leasing, jer isti nije imao pravo da se bavi bankarskim poslovima“, navedeno je, između ostalog, u demantiju advokata Alagića.

(Slobodna Bosna)

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal