Poveži se putem

Žepče

Posjeta općinskog načelnika sa saradnicima kompaniji „H&H Fruit“ Begov Han

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko u čijoj pratnji su bili predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče Muhamed Jusufović, pomoćnik načelnika za gospodarstvo i finansije Općine Žepče Namik Malićbegović, direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko i vijećnik Ćazim Huskić, posjetili su savremenu hladnjaču za zamrzavanje i preradu svih vrsta jagodičastog i bobičastog voća, kao i bilja i šumskih plodova, koja posluje u okviru kompanije HEKO d.o.o., a nalazi se u Begovom Hanu.

Ispred kompanije „H&H Fruit“ Begov Han sastanku je prisustvovala Fatima Memčić, direktorica Poslovne jedinice kompanije „H&H Fruit“ u Begovom Hanu sa saradnicima.

Razgovarano je o prošlogodišnjim aktivnostima kompanije i naporima oko prihvata značajnih količina maline kako sa općine Žepče, tako iiz susjednih općina gdje su se proizvođači i otkupljivači susreli sa prekomjernim količinama maline, a ograničenim skladišnim i rashladnim kapacitetima. Kapacitet hladnjače „H&H Fruit“ u Begovom Hanu iznosi 2.300 tona i u potpunosti zadovoljavaju potrebe farmera i berača sa područja ZDK i šire. U sezoni zapošljava 120 ljudi koji rade na prihvatu i sortiranju maline.

–”Značajnijih problema u dosadašnjem radu nije bilo iz razloga što je dobro osmišljen proces rada unutar kompanije u Begovom Hanu, a i rad sa proizvođačima je na profesionalnoj i stručnoj osnovi u postizanju zajedničkih interesa na dobrobit proizvodnje maline i ostalog jagodičastog voća”, kazala je Fatima  Memčić.

Općinski načelnik Mato Zovko je pohvalio rad zaposlenih i menadžmenta firme „H&H Fruit“ u Begovom Hanu i zahvalio se vlasniku kompanije „Heko“ Bugojno Muhamedu Palačkiću na odluci da investira u općinu Žepče i podigne savremene kapacitete za potrebe preko 3000 proizvođača maline i ostalog jagodičastog voća u općini Žepče. Obećao je potrebnu pomoć i podršku u nastavljanju ostvarivanja pozitivnih rezultata ove kompanije, i zaželio da i ova godina bude uspješna, kako za kompaniju, tako i za proizvođače.

Nakon radnog sastanka općinski načelnik sa saradnicima, u pratnji predstavnika kompanije, obišao je rashladne kapacitete u kojima se nalazi najsavremenija oprema za sortiranje, kontrolu i pakiranje zamrznutog voća, kako bi se zadovoljila kvaliteta proizvoda u skladu sa propisima Evropske unije.

Advertisement

Kompanija HEKO d.o.o. Bugojno, u segmentu proizvodnje sadnog materijala jagodastog i bobičastog voća, kao i hladioničkim kapacitetima, spada u red najvećih kompanija u regionu, pa i šire.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal