Poveži se putem

Žepče

Potpisan Ugovor za sanaciju puteva u Željeznom Polju i Papratnici

Objavljeno

-

U srijedu 29.07.015. godine u uredu načelnika Općine Žepče Mate Zovke potpisan je još jedan u nizu ugovora za sanaciju lokalne infrastrukture koja je oštećena u prošlogodišnjoj prirodnoj nesreći. Radi se o četiri ugovora za saniranje šteta na lokalnim putevima koje su nastale tokom prošlogodišnje prirodne nesreće u naseljenim mjestima Papratnica i Željezno Polje.

Ugovore su potpisali u ime Općine Žepče načelnik Mato Zovko, ispred Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, direktor Ureda za realizaciju projekata pri ministarstvu Alojz Dunđer, te predstavnici izvođača radova preduzeća Tadić Cop iz Žepča, Pero Tadić i predstavnica preduzeća Dobojputevi d.d. Doboj Jug, Saća Prnjavorac.

Izgradnju obaloutvrda za sanaciju puta u naselju Papratnica vrijednu 225.156,19 KM izvest će preduzeće Tadić-Cop iz Žepča. Isto preduzeće izvest će i sanaciju mostova i odrona u naselju Papratnica vrijednu 105.136,94 KM. U Papratnici će se još sanirati cesta i asfaltni zastor. Ovaj projekat vrijedan je 135.301,27 KM i izvest će ga preduzeće Dobojputevi d.d.

Drugi natječaj odnosio se sanaciju putnog pravca M17 – Lager Jastrebac do raskršća Mjestova Ravan u Željeznom Polju, odnosno sanaciju mosta preko rijeke Željeznice na lokalnom putu. Sanaciju ovog puta izvest će preduzeće Tadić-Cop d.o.o. iz Žepča. Projekat je vrijedan 216.095,22 KM.

Radovi na svim spomenutim projektima sanacije trebali bi početi u što skorijem roku, a bit će završeni u roku pet mjeseci od početka izvođenja.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal