Poveži se putem

Žepče

Potpisani ugovori o rekonstrukciji lokalnih cesta i saniranju dvije područne škole

Objavljeno

-

U uredu Općinskog načelnika su danas, 30. svibnja 2023. godine, potpisani novi ugovori o rekonstrukciji lokalnih puteva i ulica, te ugovori o saniranju i utopljavanju područnih škola na području općine Žepče.

Ugovore su potpisali federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i općinski načelnik  Mato Zovko.

Potpisani su ugovori za utopljavanje zgrade OŠ Begov Han i područne škole Vinište, ugovor o rekonstrukciji ulice Zagrebačka, ugovor o rekonstrukciji asfaltnog kolnika u ulici Prva, te ugovor o rekonstrukciji lokalnog puta u MZ Ljubatovići.

Ukupna vrijednost radova prema potpisanim ugovorima iznosi 423.910,000 KM. Sredstva za ovu namjenu su osigurana u Proračunu Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Transfer za prevenciju i sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta“ i Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima — za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”.

Potpisivanju ugovora su nazočili zastupnik u Federalnom parlamentu i bivši federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i zaposlenik FMPU Zdravko Buljeta.

Advertisement

Ministar Nedić je istaknuo kako je potpisivanje ovih ugovora logičan slijed nakon ranije uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstva prostornog uređenja i općine Žepče, te izrazio uvjerenje kako će se i novi ugovori realizirati na dobrobit svih korisnika i cjelokupnog stanovništva općine Žepče.

Općinski načelnik se zahvalio ministru Nediću. Istaknuo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te naveo da je Općina Žepče posljednjih godina velike potpore dobivala upravo iz ovog ministarstva. Također je  naveo da vjeruje i da su očekivanja žitelja Žepča da se ovakva suradnja nastavi i u budućnosti.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal