Poveži se putem

Žepče

Predstavljen projekat „Mala škola poduzetništva“

Objavljeno

-

U organizaciji Razvojne agencije Žepče i Sveučilišta „Vitez“ iz Viteza, u petak 10. maja 2013. godine u sali Općinskog vijeća Žepče održana je prezentacija projekta „Mala škola poduzetništva“.

Navedeni projekt je podržan od strane Federalnog ministarstva za razvoj poduzetništva i obrta, a u njega su uključene škole iz Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona. Tako su s područja općine Žepče uključeni KŠC „Don Bosco“ Žepče i Srednja mješovita škola “Žepče”.

Prezentaciju projekta „Mala škola poduzetništva“ vodio je asistent na Sveučilištu „Vitez“ iz Viteza, Hadžib Salkić koji je i pobliže predstavio sveučilište s kojeg dolazi.

Ovaj projekat ima više ciljeva, a to su razvoj poduzetništva mladih, razvoj malog i srednjeg poduzetništva, kao i iznalaženje instrumenata za ostanak mladih u općinama.

Također, projekt ima za cilj ne samo stvaranje poduzetničkog duha nego i razvijanje određenih kompetencija kod mladih osoba.

Implementacija projekta je predviđena na rok od četiri mjeseca, u okviru kojeg će mladi polaznici dobiti mogućnost izrade poslovnog plana za pokretanje vlastitog biznisa. Svi izrađeni poslovni planovi će učestvovati na takmičenju za najbolju poslovnu ideju, dok će tri prvoplasirana plana biti nagrađena novčanim iznosima u visini od 1.600 KM, 1.000 KM i 500 KM.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal