Poveži se putem

Žepče

Predstavnici BH novinara u Žepču organizovali radni sastanak sa novinarima

Objavljeno

-

Predstavnici BH novinara i Linije za pomoć novinarima FMHL danas su u Žepču na radnom ručku razgovarali sa novinarima i novinarkama Žepča, Zavidovića i Maglaja na temu besplatne pravne pomoći dostupne svim medijima u BiH kroz USAID-ov program podrške nezavisnim medijima u BiH MEA koji provodi Internews u partnerstvu sa FHI360 i lokalnim partnerima.

Predstavljena je FMHL pravna pomoć novinarima i drugim medijskim radnicima kojima se nudi sedam različitih usluga koje mogu pomoći u zaštiti slobode medija i individualnih prava novinara pred državnim i pravosudnim institucijama.

Na sastanku su prisustvovali i novinari portala Zepce.ba, kao dugogodišnji članovi najvećeg udruženja novinara u Bosni i Hercegovini.

Novinari i novinarke iz BHN Kluba novinara naše regije su se posebno zanimali za odbranu novinara pred sudovima i zaštitu sigurnosti, posebno u online sferi, mobingu u redakcijama, kao i o izvještavanju o osljetljivim lokalnim temama kao što su pedofilija, vršnjačko i nasilje u porodici, odnosima sa lokalnim vlastima itd.

Kako su nam rekli iz BH novinara, u narednom periodu bit će organizovane radionice i treninzi za novinare i medijske radnike koji su članovi ovog udruženja, a bit će kreirane upravo prema potrebama novinara iz naših lokalnih sredina.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal