Poveži se putem

Žepče

Predstavnici BIP-a posjetili Općinu Žepče i žepačka preduzeća

Objavljeno

-

Predstavnici Business Innovation Programs u BiH u srijedu, 9. aprila 2014. godine posjetili su Općinu Žepče, ali i žepačka preduzeća “Enel Now Produktion“ (tekstilna industrija), „Prograd“ (drvna industrija), “Elchytex“ (tekstilna industrija) i „Sliško“ d.o.o. Žepče.

BIP BiH u suradnji s Razvojnom agencijom Žepče (RAŽ) na području naše općine provodi program rasta i razvoja „Kontinuirano poboljšanje poslovnih operacija“. Korisnici ovog programa su 16 mikro, malih i srednjih preduzeća (tri iz Zavidovića, jedno iz Zenice i 12 iz Žepča), koja imaju potencijal za rast i razvoj sa fokusom na izvoz.

U Uredu Općinskog načelnika održan je radni sastanak s predstavnicima BIP Programa iz Norveške i BiH na kojem su gosti, načelnika Matu Zovku upoznali s ovim programom i njegovom provedbom na području općine Žepče.

Svrha ove posjete je upoznavanje s načinom rada i organizacijom preduzeća, kao i gotovim proizvodima koji bi se mogli naći na norveškom, ali i drugim inostranim tržištima.

Bjorn Reite, generalni direktor BIP-a iz Norveške, u izjavi za Radio Žepče je rekao da je zadovoljan ovom posjetom i trenutnim stanjem preduzeća koja su posjetili.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal