Poveži se putem

Zavidovići

Predstavnici „Krivaja-Mobela“ na sastanku u Vladi FBiH

Objavljeno

-

Predstavnici firme „Krivaja-Mobel“ iz Zavidovića od jutros su na sastanku sa predstavnicima Vlade Federacije BiH /FBiH/, a oko 100 radnika je u blizini fabrike održalo zbor, gdje su dogovorili dalje aktivnosti s ciljem ostvarivanja svojih zahtjeva.

Na zboru je dogovoreno da će do 12.00 časova čekati odgovor iz Sarajeva, nakon čega će, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi ili ne bude postignut dogovor, stupiti u štrajk glađu, a nisu isključene ni radikalnije mjere.

Mirsad Hodžić iz Zavidovića, koji u „Krivaji-Mobel“ radi već 32 godine, rekao je za portal „Kliks“ da su već neki zahtjevi ispunjeni i da se čeka odgovor iz Sarajeva.

Advertisement

„Na jučerašnjem proširenom sastanku Sindikata donijeli smo odluku da je novi stečajni upravnik dužan da sprovede nove mjere, da nam obezbijedi popis imovine i raspisivanje tendera za njenu prodaju. Naš najveći cilj je da se vratimo poslu i zaradimo naš novac“, istakao je Hodžić.

Predstavnik Sindikata Besim Hasić juče je rekao da su radnici spremni i da se poliju benzinom ukoliko ne bude riješen njihov problem jer više ništa nemaju da izgube.

„Dužni su nam 12 mjeseci minulog rada, plate, a najgore je što su nam ukinuli socijalno zbrinjavanje“, izjavio je Hodžić, koji tvrdi da je stanje alarmantno.

Prema njegovim riječima, radnici stoje kod prodavnica i traže marku-dvije da kupe vreću brašna, a ljudi koji redovno koriste terapiju nemaju od čega da kupe lijekove.

Advertisement

(Srna)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal