Poveži se putem

Žepče

Predstavnici  zaklade „Von Werkstatt zu Werkstatt“  posjetili Općinu Žepče

Objavljeno

-

U petak, 27.1.2023. godine predstavnici  njemačke zaklade „Von Werkstatt zu Werkstatt“   (Iz radionice za radionicu)  su  posjetili Općinu Žepče i Katolički školski centar „Don Bosco“ Žepče. Ovom prilikom održan je sastanak s općinskim načelnikom Matom Zovkom i pomoćnikom općinskog načelnika Ilijom Barešićem.

Uz predstavnike zaklade na čelu s predsjednicom Christinom Phillips, sastanku su nazočili provincijal Hrvatske salezijanske provincije don Tihomir Šutalo, ravnatelj salezijanske zajednice u Žepču don Mirko Barbarić, ravnatelj Katoličkog školskog centra don Ivan Širić i brat salezijanac Domagoj Bešlić.

Predstavnici zaklade su kroz razgovor s općinskim rukovodstvom podsjetili na značaj salezijanaca i KŠC-a „Don Bosco“ Žepče u obrazovnom, sportskom, društvenom i kulturnom životu svih žitelja općine Žepče.

Općinski načelnik je potvrdio  dobru suradnju općine i Centra te još jednom iskazao svoju  dobru volju u pružanju potpore svim budućim projektima, a osobito onima koji će proizaći iz ove suradnje.

Salezijanci su zahvalili Općinskom načelniku i Općini Žepče na podršci kroz sve prethodne godine, osobito na vanjskom uređenju, odnosno asfaltiranju pristupnog puta i platoa ispred novosagrađenog učeničkog doma.

Zaklada „Von Werkstatt zu Werkstatt“ podupire stručno osposobljavanje i daljnje obrazovanje mladih bez obzira na rasu, profesiju, spol ili vjeru. Partneri su brojni obrtnici iz regije Bochum kao i druge poznate tvrtke koje financijski i profesionalno podupiru rad zaklade.

Advertisement

Lokalni partneri zaklade su don Boscovi salezijanci koji imaju dugogodišnje iskustvo u odgoju, a osobito u strukovnom obrazovanju. Stoga je ova zaklada pružila potporu u razvoju praktične radionice KŠC-a u Žepču.

Osim posjete Općini Žepče, predstavnici su obišli Centar, posebice radionice gdje su se upoznali s brojnim nastavnim i izvannastavnim aktivnostima koje se odvijaju u KŠC-u „Don Bosco“ u  Žepču.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal