Poveži se putem

Žepče

Prevent preuzeo Car Trim Grupaciju

Objavljeno

-

Najveći bh. izvoznik Prevent Grupacija preuzeo je vlasništvo nad grupacijom Car Trim sa sjedištem u Njemačkoj, jednu od vodećih kompanija u oblasti proizvodnje komponenti za automobilsku industriju, koja ima fabriku i u Žepču.

Car Trim”je već godinama u vrhu ne samo evropskih nego i svjetskih proizvođača komponenti za interijere vozila, uključujući proizvode od visokokvalitetne kože i drugih materijala za najveće svjetske proizvođače automobila među kojima su “Audi”, “Bentley”, “Opel”, “Porsche” i VW.

Prevent nije postao samo vlasnik firme u BiH nego kompletne grupacije koja ima nekoliko proizvodnih lokacija u Njemačkoj, Češkoj i BiH, čime je potvrdio lidersku poziciju na evropskom tržištu automotiva.

Car Trim u Žepču, najveća pojedinačna lokacija, zapošljava blizu 1.000 radnika, a cjelokupna grupacija ima znatno veći broj uposlenika. Upravo je preuzimanjem od Prevent Grupacije omogućeno da kompanija u BiH nastavi s radom i zadrži radna mjesta.

Ovom višemilionskom investicijom, Prevent  ide korak dalje u jačanju bh. automobilske industrije, koja bilježi uspjehe i predstavlja motor ekonomskog rasta u našoj zemlji. Spašavanjem kompanije iz Žepča, Prevent Grupacija pokazala je da je strateški opredijeljena za rast i razvoj kompletne bh. privrede. “Istovremeno, jačamo svoju poziciju na evropskom tržištu želeći na taj način stvoriti jaku i konkurentnu proizvodnju u BiH”, rečeno je iz Prevent Grupacije.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal