Poveži se putem

Žepče

Projekat za razvoj i zapošljavanje vrijedan 6,6 miliona eura – Među odabranim i općina Žepče

Objavljeno

-

Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) potpisao je u Doboju memorandume o razumijevanju i sporazume o suradnji s načelnicima i gradonačelnicima 21 općine i grada u BiH. Time je postala i službena opredijeljenost za podršku projektu “Lokalni integrirani razvoj”.

Izabrane općine

Među njima je i općina Žepče, a aplikaciju za prijavu, kao i svu potrebnu dokumentaciju za sudjelovanje, pripremila je Razvojna agencija Žepče.Izabrane općine i gradovi za sudjelovanje u 6,6 milijuna eura vrijednom projektu “Lokalni integrirani razvoj” (LID), koji financira EU, su: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Foča, Goražde, Bosanska Gradiška, Konjic, Mostar, Maglaj, Modriča, Bosanski Novi, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Bosanski Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče i Živinice, javlja Dnevni avaz.

Tri godine

UNDP će implementirati LID projekt u razdoblju od tri godine, od 2016. do 2018. godine, u partnerstvu s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu RS i dva udruženja općina i gradova u FBiH i RS.

Na taj način EU i UNDP podržavaju više od 100.000 osoba u Bosni i Hercegovini.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal