Poveži se putem

Žepče

Radionica decoupage-a – Učenici OŠ Žepče i polaznici i predavači

Objavljeno

-

Svake godine JU „Opća biblioteka“ Žepče radi na unaprjeđenju saradnje sa obrazovnim ustanovama u Žepču. Tako nerijetko mališani žepačkih vrtića, osnovci i srednjoškolci, posjećuju biblioteku u brojnim kulturnim sadržajima koje im ova Ustanova priređuje.

Ovog puta, JU „Opća biblioteka“ je otišla korak dalje, te je realizovala projekat koji učenicima OŠ „Žepče“ nudi mogućnost da se upoznaju sa umjetnošću, odnosno ukrašavanjem predmeta decoupage tehnikom. Ono što je interesantno u ovom projektu, jeste da je i u ulozi predavača, također, učenica pomenute škole.

Kako ističe direktorica Opće biblioteke Žepče, Sabina Malićbegović, ovaj projekat je jedinstven u Žepču, a ponajviše iz razloga jer su i predavači i učesnici radionice osnovci.

Hanadi Smajlović, učenica je VII razreda OŠ „Žepče“, te se rekreativno bavi decoupage-om nepune dvije godine. Svoj talent i umijeće rado dijeli sa svojim vršnjacima i kolegama iz školskih klupa. Sa svojih 15 kolega će realizovati radionicu, koja će se sastojati od više etapa,  a koja će rezultirati trajnim uspomenama na vješte ruke mladih umjetnika.

Da bibliotekarstvo nije samo puko čitanje knjiga dokazuje i ovaj projekat Opće biblioteke Žepče kojim će se ujedno obilježiti i Međunarodni dan dječije knjige. Rođendan jednog od najvećih pisaca dječije književnosti, Hansa Christiana Andersena, obilježava se svake godine 02. Aprila. Žepački osnovci će u povodu ovog datuma ostaviti materijalni trag kroz svoje umjetničke radove.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal