Poveži se putem

Žepče

Saopštenje za javnost MZ Žepče

Objavljeno

-

U redakciju našeg portala danas je stiglo saopštenje za javnost Vijeća Mjesne zajednice Žepče koje vam u cijelosti prenosimo.

Poštovani sugrađani,

Zbog činjenice da društvenim mrežama kruži otvoreno pismo koje je uputio naš sada već bivši član gosp. Kemal Mehinagić, a koji je u istom iznio niz apsolutnih neistina, dužni smo reagovati saopštenjem i iznijeti činjenice koje u potpunosti demantuju navode gosp. Mehinagića.

Prvo, tačno je da je gosp. Mehinagić podnio neopozivu ostavku na članstvo u Vijeću MZ Žepče. Međutim, gosp. Mehinagić je zaboravio spomenuti da nije prisustvovao na 11 od ukupno 12 održanih sjednica Vijeća MZ Žepče pa je na osnovu člana 2.  Poslovnika o radu Vijeća MZ „Žepče“, na posljednjoj sjednici Vijeća (21.12.2017.), jednoglasno donesena odluka o pokretanju inicijative za njegovo isključenje  iz Vijeća (još jednom napominjemo da su za isključenje glasali svi prisutni članovi Vijeća: Senad Mehić, Mirko Grčić, Semin Smajlović, Mersad Dedović, Ivica Penić i Sanjin Malićbegović). Dakle, gosp. Kemal se isključuje iz Vijeća zbog svog nerada, a predmetno pismo je neuspjeli pokušaj da se činjenice izvrnu u njegovu korist.

Što se tiče politizacije rada Vijeća – upravo činjenica da se gosp. Mehinagić  javnosti pismom obraća ispred političke partije, a ne u svoje lično ime, dovoljno govori ko od samog početka pokušava ispolitizirati rad MZ.

S druge strane, složio se gosp. Mehinagić ili ne, rezultati ovog saziva Vijeća MZ su i više nego pozitivni i kao takvi blagovremeno prezentirani javnosti. Na iste smo ponosni, jer se naši sugrađani, nakon desetljeća nerada MZ, sada imaju kome obratiti za rješavanje nagomilanih problema. Još jednom podsjećamo da smo većinu  gorućih pitanja davno riješili (o svemu su lokalni mediji uredno izvještavali pa je bespredmetno sve ponavljati), a najvažniji i najveći projekti tek slijede. Bitno je istaći da gosp. Mehinagić, iako mu je to obaveza jer se sam kandidovao, a izabran je od strane građana, nije dao nikakav doprinos njihovom postizanju.

Naklapanja čija je ideja „Dječije igralište Lamela“ nećemo komentarisati jer smo to već u nekoliko navrata dokazali. Naše je da projekte pripremimo, prezentiramo i brinemo o njihovoj realizaciji.

Advertisement

Što se tiče podrške protestima građana vezano za poskupljenja komunalija, svima je jasno da je organizator istih bila lokalna politička partija pa je nezakonito i neetično svako naše sudjelovanje u istim. Po tom pitanju smo, u okviru naših nadležnosti, sa  dogovornim osobama u JP „Komunalno“ Žepče održali niz sastanaka, a na donošenje odluka, kakve god one bile, ni na koji način nismo mogli uticati.

Ovim putem izražavamo čuđenje i zabrinutost zbog nadasve neodgovornog istupa gosp. Mehinagića. On bi na isto imao apsolutno pravo da je „bar prstom pomjerio u radu MZ“. Ovako mu se zahvaljujemo na neradu, nepoštivanju kolega iz Vijeća ali i sugrađana koji su ga izabrali na tu funkciju.

Srdačan pozdrav,
Predsjednik Vijeća MZ Žepče
Sanjin Malićbegović, dipl. Ing.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal