Poveži se putem

Žepče

Sastanak na temu izgradnje autoceste na Koridoru Vc na području općine Žepče

Objavljeno

-

||||

Dana 05.10.2021. godine općinski načelnik Mato Zovko upriličio je sastanak na temu izgradnje autoceste na Koridoru Vc kroz Općinu Žepče. Sastanku su prisustvovali v.d. direktor JP „Autoceste FBIH“ Elmedin Voloder sa saradnicima, federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić sa saradnicima i predstavnici izvođača radova firme Cengiz.

Na početku sastanka prisutnim se obratio općinski načelnik Mato Zovko koji je izrazio zadovoljstvo početkom radova na izgradnji Koridora Vc na prostoru općine Žepče. Naglasio je da općinska uprava stoji na raspolaganju svim sudionicima gradnje, te pozvao da se svi novonastali problemi na terenu rješavaju uz pomoć općinske uprave.

Direktor firme „Autoceste FBIH“ upoznao je prisutne o trenutnim aktivnostima na izgradnji koridora, te da je izabran projektant za izradu glavnog projekta Ozimica-Poprikuše. Direktor se također osvrnuo na problematiku izmjene Prostornog plana posebnih obilježja u kojem nisu predviđena određena odmorišta i petlje. Pored već dvije planirane petlje na prostoru općine Žepče, direktor je prezentirao mogućnost izgradnje nove dodatne petlje.

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić je kazao da od strane njegovog ministarstva neće biti prepreka za realizaciju navedenih projekata. Ministar Martić je ponudio svoj maksimalni angažman u procesu izgradnje autoceste na Koridoru Vc kroz općinu Žepče. Pored navedenog pomenuo je i izgradnju autoceste Žepče-Tuzla koja je posebno zanimljiva jer će interregionalno čvorište ove dvije autoceste biti na prostoru općine Žepče.

Predstavnik firme Cengiz je pohvalio saradnju ove firme s općinskom administracijom, te naglasio da nemaju većih problema prilikom izvođenja radova. Svi eventualni problemi se efikasno i kontinuirano rješavaju.

Advertisement

Cilj sastanka je bilo uvezivanje svih aktera na izgradnji Koridora radi bržeg i efikasnijeg rješavanja određenih izmjena koje nastaju u procesu gradnje.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal