Poveži se putem

Žepče

Šef Misije OSCE-a odao počast civilnim žtrvama rata u Žepču

Objavljeno

-

Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ambasador Bruce G. Berton, predvodio je u petak delegaciju službenika Misije i položio vijenac na spomen obilježje posvećeno civilnim žrtvama rata u Žepču, te time odao počast svim civilima koji su izgubili živote tokom ratnog sukoba između 1992. i 1995. godine.

Spomen obilježje sagrađeno je na inicijativu Udruženja civilnih žrtava rata iz Žepča, a njegovu izgradnju podržale su lokalne vlasti.

Ambasador Berton se također sastao sa načelnikom Općine Žepče, predsjedavajućim Općinskog vijeća Žepče, te drugim nosiocima lokalne vlasti, na ceremoniji posvećenoj Danu Općine Žepče, koji se obilježava 14. oktobra.

“Žepče je jedna od zajednica čiji su građani i lideri uložili ogroman napor u ostvarenje pomirenja i suživota nakon tragičnih događaja iz 1990.-tih”, izjavio je ambasador Berton. “Prošlogodišnja odluka nadležnih organa da sagrade spomen obilježje posvećeno civilnim žrtvama rata simbol je tih nastojanja, te ovom prilikom odajemo priznanje predstavnicima lokalnih vlasti, koji su zajednički odali počast stradalima”.

Ambasador Berton je dodao da će Misija OSCE-a u BiH ostati pouzdan partner ove zemlje u njenim nastojanjima da u potpunosti ostvari pomirenje, a u interesu svih građana BiH.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal