Poveži se putem

Žepče

SMŠ Žepče održala svečanu promociju maturanata i dodjelu diploma

Objavljeno

-

Svečanom dodjelom diploma, maturanti SMŠ Žepče, danas su ispraćeni u život koji je pred njima. Roditelji, prijatelji, profesori, uprava škole, kao i predstavnici Općine Žepče predvođeni načelnikom Matom Zovko, prisustvovali su ovom velikom danu za svakog srednjoškolca.

-„U ovoj školskoj godini imali smo 7 odjeljenja, 122 učenika, a 114 učenika je položilo maturalne, odnosno završne ispite. Još 8 učenika će imati šansu u osmom mjesecu da postignu što i njihove školske kolege. Ova svečana dodjela diploma lagano prelazi u tradiciju, jer evo već šestu godinu zaredom na ovaj način ispraćamo svoje maturante“, kazao je na početku ceremonije Jure Rašić, pomoćnik direktora SMŠ Žepče.

U nadi da će se nekada neki od ovih maturanata vratiti u SMŠ Žepče, ali u svojstvu profesora, učenicima se obratio i direktor škole Zijah Maličbegović.
-„Vi se morate i dalje družiti, ma gdje god da se našli i vraćati se u svoje Žepče, uvijek se prisjećati svojih kolega i kolegica, svojih profesora i razrednika, a vrata ove škole za vas će uvijek biti otvorena“, dodao je Maličbegović.

Samim prisustvom, ali i sa nekoliko riječi, ovaj trenutak uveličao je i općinski načelnik Mato Zovko.
-„U ime Općine Žepče i svoje osobno ime, ja vam zahvaljujem za sve ono dobro što ste utkali u vašu školu. Gdje god da budete, budite dobri ljudi, jer samo se dobro i dobri ljudi u životu pamte. Moja želja je, a vjerujem i vaših roditelja, da vaš život bude vezan za ovaj lijepi žepački kraj. Uz naše zalaganje i Božju providnost, neka tako i bude“, -poručio je načelnik Zovko.

Na kraju je upriličena dodjela diploma, a posebno su pohvaljeni i nagrađeni učenici koji su maturirali odličnim uspjehom.

D.S.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal