Poveži se putem

Žepče

SMŠ Žepče u posjeti firmi Granier Aerospace – Dogovorena saradnja

Objavljeno

-

Dana 14.03.2018. godine učenici četvrtog razreda Srednje mješovite škole “Žepče” – tekstilni tehničari, na čelu sa direktorom škole Adilom Gačićem, njegovim pomoćnicima i profesorom praktične nastave za tekstilnu struku, posjetili su firmu Greiner Aerospace iz Austrije koja ima ispostavu u Žepču (Brankovići).

Firma izrađuje presvlake za avione od kože i štofa za poznate aviokompanije širom svijeta, te izrađuje dijelove presvlaka za auto industriju kao što su BMW, Mercedes, Bentlay, Audi itd.

Direktora SMŠ “Žepče” i učenike su primili, iz Jifeng Interior Automotive Projektmanagen Christoph Caracciolo, Greiner Aerospace Projektmanager Mehmed Redzic i Greiner Aerospace Tehnolog za radna uputstva Samir Redzic.

Dogovorena je saradnja između ova dva subjekta.

Učenici imaju mogućnost da rade praksu u Firmi Jifeng i Greiner na svim postojećim radnim mjestima u proizvodnji. Učenici će imati obuku sa profesionalnim trenerima u šivanju na novoj Pffaf opremi i rad na vodenim i štofanim katerima kako bi prošli obuku cijele proizvodnje. Nakon obavljene prakse učenici imaju mogućnost da ostanu da rade u firmi u kojoj su obavili praksu.

-“Veliko nam je zadovoljstvo što smo ostvarili saradnju sa Greiner Aerospace, te vjerujemo da ćemo imati uspješnu saradnju i u budućnosti” – rekao je Adil Gačić, direktor SMŠ “Žepče”.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal