Poveži se putem

Žepče

Svečano obilježen 14. Oktobar – Dan općine Žepče

Objavljeno

-

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvedbi Orkestra nastavnika i učenika Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče u kino-dvorani Doma kulture održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Žepče, koja je ujedno i centralni događaj proslave 14. Oktobra, Dana općine Žepče, i 561. godišnjice od prvog pisanog spomena Žepča.

Sjednici su prisustvovali brojni ugledi gosti iz društveno-političkog, javnog, kulturnog i vjerskog života naše općine, kao i predstavnici vlasti kantonalnog i federalnog nivoa, te načelnici pobratimskih općina iz Republike Hrvatske i BiH.

Sjednicu je otvorio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović, čestitajući svim Žepčankama i Žepčacima Dan općine Žepče.

„Od rata su prošle 24 godine. Žepče je nekad bilo posvađano, podijeljeno i porušeno, a danas to nije. Zasluge za to idu na račun Općinskog vijeća, općinske uprave na čelu s načelnikom, ali zasluge idu i vama drage Žepčanke i Žepčaci što nas na tom putu pratite i što nas podržavate“ -poručio je predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

Prisutnim gostima obratio se i općinski načelnik Mato Zovko kratko se osvrnuvši na projekte koji su u protekloj godini realizirani u općini Žepče, podsjetivši na sve ono što je urađeno i što se radi na dobrobiti svih građana naše općine.

„Još ću jednom ponoviti izreku „Svaka politika je lokalna“…Za jednu općinu – lokalnu samoupravu i upravu je najvažnije da iz svoje nadležnosti najkvalitetnije izvršava svoje zadaće u cilju stvaranja boljih uvjeta za život i rad“ – poručio je načelnik Zovko.

Advertisement

Dan općine, svim Žepčankama i Žepčacima, danas su sa govornice svečane sjednice čestitali i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, ambasador RH u BiH Ivan Sabolić, te gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Na svečanoj sjednici su uručena javna priznanja, zahvalnice i pohvalnice i to:

-Godišnja nagrada Općine Žepče – Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske u znak zahvalnosti za dugogodišnju potporu u obnovi i izgradnji obiteljskih kuća na području općine Žepče i Agenciji za vodno područje rijeke Save u znak zahvalnosti za dugogodišnju saradnju i finansijsku potporu za uređenje obale rijeke Bosne koje je uručio predsjedavajući OV Žepče Muhamed Jusufović.

-Općinski načelnik Mato Zovko, uručio je „Zahvalnicu“ Izetu ef. Efendiću u znak zahvalnosti za cjeloživotno promoviranje suživota i tolerancije među narodima i vjerskim zajednicama na području općine Žepče,

-Pohvalnice mjesnim zajednicama Zenički Put, Bistrica, Ciglane, Gornja Ozimica, Vinište i Orahovica za uspješno implementiranje projekta UNDP-a „Jačanje uloge mjesnih zajednica“, te pohvalnicu Nogometnom klubu Žepče povodom stote obljetnice postojanja, rada i afirmacije nogometa na području naše općine.

Svečanoj sjednici je prethodilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na svim spomen obilježjima u našem gradu, a program proslave se nastavio i tokom dana, otvorenjem izložbe radova likovne kolonije Žepče 2019. i zabavnim programom ispred Doma kulture uz tradicionalnu Ribarsku večer i koncert žepačkih bandova.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal