Poveži se putem

Žepče

Svečano obilježen 46. rođendan SMŠ Žepče

Objavljeno

-

Danas, u srijedu, 25.5.2022. godine, svečano je obilježen još jedan Dan Srednje mješovite škole “Žepče” Žepče, 46. po redu.

Današnji dan, prebogat aktivnostima koje su organizovali i pripremili učenici i radnici škole, dodatno je obogaćen, za ovu školu iznimno važnim događajem – svečanim otvaranjem dvije savremene radionice za izvođenje praktične nastave za medicinsku i mašinsku struku.
Ovom prilikom, radionice za koje su sredstva osigurali Općina Žepče i Mega – Metal d.o.o. Slovenija na čelu sa direktorom Emirom Osmanovićem i koordinatorom proizvodnje, bivšim učenikom SMŠ Žepče Harisom Osmanovićem, svečano su predstavljene gostima, uposlenicima i učenicima SMŠ “Žepče” Žepče.

-“Znamo da će ovako savremeno opremljene radionice biti u službi izvođenja kvalitetnije praktične nastave koja će našim učenicima biti od velikog značaja za njihov rad po završetku školovanja, a ovom prilikom iskazujemo veliku zahvalnost našim donatorima.” – poručili su iz menadžmenta SMŠ Žepče.

Program obilježavanja škole je nastavljen kulturno-zabavnim sadržajima u sportskoj dvorani.

Na početku priredbe prisutnima su se prigodnim riječima obratili direktor škole Adil Gačić, općinski načelnik Mato Zovko i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.
Poslije govora su slijedili nastupi učenika koji su izveli zanimljive i zabavne muzičke tačke, igrokaze i recitacije.

Pred sam kraj priredbe učenici frizerske struke prisutne su obradovali revijom ženskih frizura.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal