Poveži se putem

Žepče

Svečano otvorena nova zgrada OŠ “Fra Grga Martić”

Objavljeno

-

Danas je u Mjesnoj zajednici Ozimicia svečanim presijecanjem vrpce u rad puštena novoizgrađena zgrada Osnovne škole „Fra Grga Martić“. U povodu današnje svečanosti učenici su uz pomoć svojih nastavnika pripremili prigodni program, gdje su svoju radost iskazali kroz recitacije i pjesmu.

Otvorenju su prisustvovali mnogobrojni gosti iz svih sfera društvenog života, odnosno predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti svih nivoa, donatora, kulturnog, sportskog, vjerskog života, direktori škola, predstavnici Vijeća roditelja i mještani.

Prije nešto više od godinu dana započeli su radovi na iskopu temelja za novu, modernu, školsku zgradu u kojoj će nastavu pohađati djeca od prvog do devetog razreda osnovne škole. Početna sredstva i inicijativu za izgradnju ovog objekta dala je Općina Žepče, a izgradnju objekta pomogli su Vlada ZDK, Vlada Republike Hrvatske i UNDP.

Ukupna vrijednost projekta je 590. 000,00 KM, a sama izgradnja se odvijala u nekoliko faza. Od iskopa temelja do useljenja proteklo je trinaest mjeseci i sama izgradnja je završena u rekordnom roku. Trenutno školu u Ozimici pohađa 250 učenika raspoređenih u 9 odjeljenja koji nastavu pohađaju po HNPiP i 8 odjeljenja koji nastavu pohađaju po BNPiP. Nova školska zgrada sadrži 7 novih učionica i popratne urede za pomoćno osoblje i nastavnike, kuhinju i novu biblioteku.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal