Poveži se putem

Sponzorirani članci

Švedska u Golubinji – Kavalir u novom ruhu

Objavljeno

-

Nedavno je u Donjoj Golubinji kod Žepča otvoren novi hotel “Kavalir”, investicija bračnog para Ilije i Dragice Jozić koji dugo vremena žive u Švedskoj. Zarađene novce u inozemstvu – spremno su investirali u rodni kraj, a posjetioci koji su vidjeli unutrašnjost hotela, kažu da se radi o nevjerovatnom turističkom egzemplaru.

– Osamdesetih, na ovom mjestu je bio restoran istog imena – Kavalir. Ovo je obiteljska tradicija koju ne želim prekinuti – objašnjava Ilija Jozić, poznatiji kao Šopen.

Suvremeni hotel nema mnogo sličnosti sa ranijim objektom. Luksuzno opremljene sobe i enterijer dopremljen iz Švedske, ovaj ugostiteljski objekat čine jedinstvenim.

– Prije sedam godina, tata je odlučio sve obnoviti. Ime i lokacija su isti ali sve ostalo je drugačije. Impresionirana sam mojim roditeljima koji imaju nevjerovatnu snagu, a kod njih ne postoji opcija da odustanu – kaže Gabrijela Jozić, kćerka vlasnika Kavalira.

Dragica Jozić kaže da su imali podršku prijatelja bez kojih ne bi mogli sve završiti kako dolikuje.

 – Uspmene su još snažne i ja bih htjela da se prisjetim Šopenovih i mojih roditelja. Posebnu zahvalnost dugujem braći Zovi i Žutom koji više nisu sa nama. Teško mi je što sam ih izgubila ali veliki podstrek je moj brat Pero Lončar koji je osamdesetih godina ulođio mnogo truda i znanja u u Kavalir. Mladen Cvitanović i Vinko Marić su bili velika podrška. Bez njih i Ilije Kreze – Kineza, ovog Kavalira ne bi bilo. Svi smo uložili dosta truda da se ovo završi – objašnjava Dragica.

Advertisement

Kavalir uistinu jeste spoj domaće tradicije i švedske kulture, tako da na jelovniku ima jela koja se mogu pronaći samo u toj skandinavskoj zemlji. Čak su i pojedini dijelovi namještaja i drugog pribora uvezeni iz Švedske.

– Naši gosti moraju biti zadovoljni, jer sve ovo smo uradili zbog njih. Novce smo mogli investirati bilo gdje ali za ovo mjesto nas mnogo toga veže. Očekujem da će svi uživati – zaključuje Ilija Jozić – Šopen.

I ovaj poslivni poduhvat potvrđuje činjenicu da uspjeha nema bez podrške obitelji i prijatelja. Jozići ističu da su imali podršku kuma Zorana Ostojića, sa kojim inače surađuju i u Švedskoj. Podrška nije izostala ni od kompletne obitelji Ilije Jozića, posebno njegovih roditelja koji su im trasirali put.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal