Poveži se putem

Žepče

Danas krenula biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar, u petak u Žepču

Objavljeno

-

Deseta biciklistička karavana prijateljstva Mostar-Vukovar krenut će u četvrtak, 28.4., s Trga hrvatskih branitelja u Mostaru u 9 sati.

Trideset i šest biciklista zaputit će se na put dug 400 kilometara, priopćeno je iz tima za organizaciju biciklijade.

Ističe se kako će prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara još jednom biti povezano neraskidivom vezom, ne samo Mostara i Vukovara, već i svih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini, odnosno Kiseljaka, Žepča i Županje.

Općine Kiseljak i Žepče će zajedno sa svojim načelnicima Mladenom Mišurićem Ramljakom i Matom Zovko dočekati i ugostiti biciklističku karavanu, a nakon što prijeđu u Republiku Hrvatsku dočekat će ih načelnici gradova Županja i Vukovar, Damir Juzbašić i Ivan Penava.

Josip Paloš, pročelnik Grada Vukovara izrazio je zadovoljstvo i ponos što su partneri u projektu biciklističke karavane prijateljstva Mostar-Vukovar.

– To je jedan plemeniti projekt koji zbližava ljude i odaje počast svim stradalim žrtvama u Domovinskom ratu. Sretni smo što karavana ide i ove godine i veseli nas što ćemo po deseti put biti domaćini našim dragim prijateljima iz Hercegovine. Mi smo svakako spremni za njihov dolazak i Grad Vukovar im želi dobrodošlicu – poručio je on.

Advertisement

Karavana će u Vukovar stići 1.5., a prije ulaska u taj grad sastat će se s biciklistima iz Hrvatske, odnosno iz Metkovića i Zagreba koji s istim ciljem i uz isti projekt bicikla voze iz svojih mjesta.

Oni će zajedno ući u Vukovar i posjetiti spomen dom Ovčaru.

– Veliko uzbuđenje vlada među svim sudionicima biciklističke karavane prijateljstva i svi jedva čekamo krenuti putem Vukovara. Nakon što smo dvije godine bili spriječeni zbog korona pandemije, sretni smo što u ovoj godini možemo još jednom spojiti sve gradove i općine kroz koje prolazi ova karavana prijateljstva – istaknuo je Toni Zorić, član tima za organizaciju.

Za sudjelovanje u karavani vladao je veliki interes, a organizatori su 20 dana prije odlaska na put morali zatvoriti prijave. Ove godine karavana će okupiti više od 36 sudionika.

Također, karavna Mostar-Vukovar domaćinima je pripremila bogate poklon pakete.

– Ideja je da ove godine promoviramo hercegovačke proizvode tako što ćemo kroz sve popularniji sport biciklizam proizvode prevesti iz Hercegovine do Vukovara. Naši prijatelji u Kiseljaku, Žepču, Županji i Vukovaru dobit će poklon pakete koji će sadržavati autohtone hercegovačke proizvode i upravo zbog toga na naš put krećemo sa sloganom ‘Iz Hercegovine sa srcem’ – zaključio je Zorić.

Biciklistička karavana prijateljstva trajat će pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine više oko 500 kilometara. Karavana će se kretati pravcem Mostar – Kiseljak – Žepče – Orašje – Županja – Vukovar, a vozit će se magistralnim i županijskim cestama.

Advertisement

Biciklističku karavanu osiguravat će policijska pratnja, a u pratnji će biti i kombi vozilo koji će prevoziti hranu, piće i druge potrepštine za sudionike biciklijade.
Okupljanje i polazak je u četvrtak, 28. travnja, u 9 sati ispred mostarske Kosače.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal