Poveži se putem

Žepče

U direktnom sudaru poginuli Vjekoslav Martinović i Vahidin Hasičević

Objavljeno

-

Samo dan nakon nesreće u kojoj je život izgubio 29-godišnji Adnan Hodžić iz Zenice, na magirstralnom putu M-17 dogodila se nova tragedija. 27-godišnji Vjekoslav Martinović iz Čitluka i Vahidin Hasičević iz Maglaja poginuli su u saobraćajnoj nesreći koja se jučer desila u Donjoj Golubinji kod Žepča.

U nesreći su teško povrijeđeni vozač kamiona Emir Šahbaz i drugi suvozač Sabir Mehmedović, obojica iz Maglaja.

Prema riječima očevidaca, tijelo Vahidina Hasičevića, koji je bio suvozač u kamionu, proletjelo je kroz vjetorbransko staklo, dok je Martinović ostao zaglavljen u kombiju, a njegovo tijelo izvukli su vatrogasci.

48-godišnji Mehmedović i 38-godišnji Šahbaz vozilom Hitne pomoći su prebačeni u Kantonalnu bolnicu Zenica. Mehmedoviću su konstatovane teške povrede, odnosno, povrede glave s prijelomom kostiju lica, povrede grudnog koša sa prijelomom grudne kosti, rebara, ključne kosti i s prijelomom desne noge. Šahbaz je također pretrpio prijelom grudne kosti i rebara, te prijelom obje natkoljenice i lakše povrede glave.

Vjekoslav Martinović radio je u firmi “Andrea&Giovanni” iz Čitluka, a na mjestu nesreće mogli su se čuti komentari da je usljed umora zaspao za volanom i prešao u suprotnu traku. Njegov kolega Borislav Lješić kaže da se nije žalio na umor i pospanost.

“Prije desetak minuta smo pili kafu. Ja sam se zadržao u Zenici i krenuo za njim. Teško mi je kao da sam izgubio rođeno dijete”, kazao za Lješić za Dnevni avaz.

Advertisement

U tri saobraćajne nesreće ove sedmice stradalo je sedam bh. državljana.

Podsjećamo, u srijedu je kod petlje u naselju Blatuša poginuo 29-godišnji Adnan Hodžić iz Zenice. Hodžić je upravljao Audijem kojim se sudario sa kamionom. U trenutku nesreće putovao je za Zavidoviće i navodno je greškom skrenuo na isključnu petlju u pravcu Sarajeva nakon čega se pokušao polukružno okrenuti kako bi nastavio put prema Zavidovićima kada ga je s bočne strane udario kamion. Hodžić je bio zaposlen u KPZ-u Zenica kao zatvorski čuvar.

U sudaru kamiona i Golfa u ponedjeljak su kod Loznice poginula četiri državljana BiH, supružnici Radivoje i Nada Đokanović, njihov sin Petar i desetomjesečna unuka Jelena Stanojević. 21-godišnja majka djevojčice, Olivera Stanojević preminula je sinoć u Urgentnom centru u Beogradu. Svi stradali su živjeli u Srebrenici, a u trenutku nesreće vraćali su se sa svadbe u Novoj Pazovi.

(Avaz)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal