Poveži se putem

Žepče

U Dnevnom centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču upriličen “Happy day”

Objavljeno

-

U Dnevnom centru za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama u Žepču upriličena je završna aktivnosti u sklopu Dana otvorenih vrata, “Happy day”.

U organizaciji Odbora za međureligijsku suradnju Žepče i Glazbene škole “Katarina Kosača Kotromanić” Žepče, uz podršku CRS-a, te pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH, u Dnevnom centru za djecu i odrasle s posebnim potrebama u Žepču u protekla tri mjeseca realizovan je projekat „Sakralna glazba kao terapijski učinak“.

Djeca su ovim projektom bila oduševljena i odlično su reagovala na muziku koja je neophodna u njihovom rastu i razvoju što su svim prisutnim i pokazali kroz mnogobrojne pjesme koje su pripremili za ovu manifestaciju.

Bilo je veselo, raspjevano i rasplesano, a radost je upotpunio i Djed Mraz koji je mališane darovao omiljenim slatkišima.

Tokom ove aktivisti od strane JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, pojedincima, predstavnicima općine, vjerskih zajednica, preduzeća i ustanova, dodijeljene su zahvalnice za razumijevanje i nesebičnu podršku u razbijanju predrasuda i poboljšanju uslova života osoba s posebnim potrebama na području ZDK.

Dnevni centar je prije svega namijenjen djeci, omladini i odraslim osobama s područja općina Žepče, Maglaj i Zavidovići i trenutno skrbi o 70 štićenika s kojima se radi u grupama.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal