Poveži se putem

Kultura

U mjesecu knjige Opća biblioteka Žepče realizuje niz aktivnosti

Objavljeno

-

Želeći skrenuti pažnju na knjige i njihov značaj u obrazovanju i svakodnevnom životu čovjeka u cijelom svijetu, u našoj zemlji se već duže vrijeme mjesec oktobar obilježava kao mjesec knjige. JU “Opća bibloteka” Žepče u ovom mjesecu realizuje niz aktivnosti. Prevashodni cilj žepačke bibliopteke je popularizacija književnosti i čitanja, te promocija čitalačke građe.

Neke od značajnijih aktinosti Opće biblioteke svakako su darivanje tokom cijele godine, a posebno u mjesecu oktobru. Tako su u ovom mjesecu nagrađeni mnogi čitatelji članskom iskaznicom uz godišnju članarinu. Također, JU Opća biblioteka je, u sklopu svojih redovnih aktivnosti pomaganja šolskih biblioteka sa naše opštine, a povodom opremanja i skorog otvaranja školske biblioteke u Glazbenoj školi „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, uručila vrijednu knjižnu donaciju. Riječ je o 48 knjižnih jedinica lektirnih izdanja, kako domaćih, tako i stranih autora, za učenike osnovnih škola.

Opća biblioteka Žepče je jedna od opremljenijih biblioteka u našoj zemlji, a posjeduje veliki broj naslova kako iz oblasti lektire, beletristike i stručne literature. Napomenimo i to da je naša biblioteka i jednia u FBiH koja posjeduje knjižni kutak posvećen ljudskim pravima i društvenoj povezanosti.

Iz Opće biblioteke Žepče apeluju na sve članove koji nisu vratili pozajmljene knjige, a ima ih koji ih nisu vratili još od 2015. godine, da to učine što prije.

-“Neke naslove, posebno kada se radi o lektirnim izdanjima, nismo u mogućnosti ponovo nabaviti, jer se više ne izdaju. Zato je jako važno da nam vratite sve knjižne jedinice u propisanom vremenskom roku.”– rekla je, u razgovoru za portal Zepce.Ba, direktorica JU Opća biblioteka Žepče, Sabina Malićbegović.

Kaže se da je u knjigama zapisana sva mudrost svijeta, te ih podijelimo je jedni sa drugima.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal