Poveži se putem

Kultura

U nedjelju 11. Smotra hrvatskog folklora

Objavljeno

-

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo iz Bistrice “Naši korjeni” i ove godine će za sve ljubitelje izvornih zvuka i lijepih starih običaja osigurati ugodan druženja uz šargiju, violinu i nezaobilzna kola.

Svoje aktivnosti Bistričani će započeti u petak, 28.07. tradicionalnim Bistričkim prelom na platou ispred župne crkve u Bistric, a sve posjetitelje će zabavljati: Braća Pejinovići, Braća Geljići, Plehanski odjeci, Braća Kapular i Kiki i Matej. I ove godine će svi uživati u lijepim izvornim pjesmama, tradicionalnom kolu uz šargiju i violinu, a uz sve to neće biti gladni, jer su bistrički zetovi i ove godine osigurali pečenog bika za sve posjetitelje.

Već u nedjelju 30.07. druženje će se nastaviti na 11. Smotri hrvatskog folklora. Ova manifestacija će započeti u 17:00 sati šetnjom svih sudionika Smotre od OŠ Žepče do platoa ispred Doma kulture gdje će se sva društva predstaviti jednom tačkom. Dalje druženje će se nastaviti na poligonu osnovne škole uz sve one sadržaje koje su organizatori i sudionici pripremili.

Na 12.Smotri hrvatskog folklora nastupit će HKUD „Naši korijeni“ Bistrica, IFG „Guča Gora“, KUD „Sitan tanac“ Šujica, KUD „Nijemci“ Općina Jankovci, HKUD „Brotnjo“ Čitluk,HKUD „Nadioci“ Vitez, HKUD „Višići“ Čapljina, KUD „Ledina“ Gašinci, HKUD „Lepenica“ i HKUD „Hutovo“ Neum.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal