Poveži se putem

Žepče

U OŠ Fra Grga Martić u Ozimici nastava prekinuta do ponedjeljka – Roditelji održali sastanak sa načelnikom Zovkom

Objavljeno

-

Minusi i loše grijane prekinuli su nastavu u OŠ „ Fra Grga Martić“ u Ozmici kod Žepča do kraja ove sedmice. Kao što su roditelji jučer, u srijedu 20.01. i najavili, tim povodom  danas, u četvrtak 21.01. je u Žepču održan  sastanak predstavnika roditelja, predsjednika MZ Ozmica i direktora škole sa načelnikom Općine Žepče Matom Zovkom i njegovim pomoćnikom za društvene djelatnosti Ilijom Barešićem.

Na sastanku je dogovoreno da će se tokom sedmice učiniti sve kako bi se tehnički podigla radna temeperatura u postojećem grijenom sistemu i stvorili adekvatni uslovi za rad u učionicama.
Dogovoreno je da redovna nastava u školi započne ponovo u ponedjeljak.

Na sastanku se, osim kratkoročnog rješenja sa grijanjem učionica, razgovaralo i o dugoročnijem rješenju zagrijavanja prostorija, ali i izgradnji novog školskog objekta i rušenju starog koji je izgrađen prije pedeset godina.

Stari dio školske zgrade je montažni objekat koji je u vrlo lošem stanju i skoro da ga je nemoguće održavati. Sagrađen je od azbestnog materijala koji više nije za upotrebu.

Načelnik Općine Žepče Zovko obećao je da će uložiti sve napore da se ove godine krene sa izgradnjom novog dijela školskog objekta koji bi omogućio nesmetano funkcionisanje nastave u ovoj školi.

Advertisement

(R.Agić)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal