Poveži se putem

Kultura

U petak izložba likovnih djela nastalih na likovnoj koloniji “Ismet Čahtarević – Žepče 2016.”

Objavljeno

-

U petak, 14.10.2016. godine sa početkom u 19,00 sati u galeriji Ljerke Njerš u Žepču (Dom kulture) biće upriličeno otvorenje izložbe likovnih djela nastalih na likovnoj koloniji “Ismet Čahtarević – Žepče 2016.”

„Likovna kolonija „Ismet Čahtarević – Žepče 2016“ je prva likovna kolonija ikad organizirana na području općine Žepče. Organizirali su je zajedničkim snagama JU Dom kulture Žepče i Centra za društveni razvoj CEDRA Žepče.

Budući da je Žepče sredina sa vrlo razvijenim kulturnim i društvenim životom općenito, odlučili smo da „pokrenemo“ i priču o Likovnoj umjetnosti za koju smo držali da nije do sad bila dovoljno razvijena.

Ideja ove likovne kolonije je, također, bila zasnovana na povezivanju profesionalnih umjetnika, studenata umjetnosti, kao i amatera s ciljem njihovog afirmiranja kao i osnaživanja umjetničkog angažmana. Ne manje važan, jedan od ciljeva ove kolonije bio je da se sudionici upoznaju s prirodnim ljepotama Žepča i okoline.

U budućnosti se nadamo da će likovna kolonija u Žepču postati tradicionalna, da je ovo prva u nizu uspješno organiziranih likovnih kolonija u Žepču i da ćemo uspjeti odgojiti i mnoge akademske likovne umjetnike koji će svoje prve korake napraviti na Likovnoj koloniji u Žepču.

Također naglašavamo da će dio sredstava koja se dobiju potencijalnom prodajom slika biti donirana Centru za djecu i osobe s posebnim potrebama u Žepču.

Advertisement

Organizaciju su pomogli:

Pokrovitelji:

Općinski Načelnik Mato Zovko,
Federalno ministarstvo kulture i sporta,
Ministarstvo za nauku, kulturu, obrazovanje i sport ZDK.

Sponzori:

Bosna sunce osiguranje
Vinarija Povratak
Frigošped

Do sljedeće Likovne kolonije u Žepču…“
 

Također, u petak, 14.1.02016. na Dan općine Žepče u organizaciji JU Dom kulture Žepče, SRD Bosna Žepče i Općine Žepče upriličit ćemo već tradicionalnu Ribarsku večer, proslavu Dana općine Žepče uz dobru muziku i nastupe bandova VOG iz Žepča i Mali Bubanj – Doboj, uz ribu i riblje specijalitete i vino/sok za sve naše Žepčanke i Žepčake.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal