Poveži se putem

Žepče

U povodu Svjetskog dana dječije knjige upriličena manifestacija “Rastimo s knjigom”

Objavljeno

-

Jučer je u Žepču održana manifestacija “Rastimo s knjigom” koju je povodom Svjetskog dana dječije knjige, u saradnji sa JU “Opća biblioteka” Žepče, organizirao Dječiji vrtić “Mumi”. Upriličen je prigodan program za mališane i posjetitelje.

-“Podsjetili smo se na važnost čitanja, pjevali vesele pjesmice, napravili mali sajam knjiga i pročitali bajku “Kraljevna na zrnu graška” Hansa Christiana Andersena koji je rođen na jučerašnji dan davne 1805. godine” – rekli su nam organizatori.

Prilikom jučerašnjeg druženja, tete iz vrtića, predstavnica Opće biblioteke, kao i polaznici vrtića, prerušili su se u likove iz bajki.

Ovoj manifesticiji su prisustvovali i prvačići OŠ Žepče sa svojim učiteljima, kao i polaznici predškolskog odgoja sa svojim roditeljima i učiteljicama.

Umjetnica Jasmina Mehić je za likovni kutak nacrtala siluetu princeze koju su, uz ostale odlomke iz bajki, po svom izboru obojile princeze prvog razreda OŠ.

Advertisement

Za kutak “KNJIGU DARUJ, SRCE OBRADUJ”, JU “Opća biblioteka” je darovala Vrtić prigodnom literaturom i članskim iskaznicama za tekuću godinu, a par slikovnica je darovao i naš sugrađanin Enis Preldžić.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal