Poveži se putem

Žepče

U Žepču upriličena noć sjećanja na žrtve Vukovara

Objavljeno

-

||||

Večeras u Žepču upriličena “Večer sjećanja” na žrtve Vukovara.

Kod Središnjeg spomen obilježja poginulim pripadnicima HVO u Žepču upriličena je “Večer sjećanja” kada se na poseban način prisjeća na žrtve Vukovara, grada heroja.

U srijedu, 17. studenoga 2021.godine u 17.30, kod Središnjega spomen obilježja poginulim pripadnicima HVO u Žepču upriličena je “Večer sjećanja”.

OO Mladeži HDZ-a BIH Žepče tradicionalno organizira ovaj događaj, i ovom su prilikom upriličii, te zajedničkom molitvom odali počast gradu Vukovaru, ali i svim braniteljima koji su žrtvovali svoje živote za obranu naše zemlje i za sve nas.

„Večer sjećanja“ u Žepču 17. studenog 2021. godine, devetu godinu za redom, Općinski odbor mladeži HDZ BIH Žepče je organizirao „Večer sjećanja“ gdje smo se prisjetili žrtve Vukovara, grada heroja. „Večer sjećanja“ je organizirana ispred glavnog spomen obilježja poginulim braniteljima HVO-a Žepče, uz paljenje svijeća i molitvu koju je predvodio župnik župe svetog Antuna Padovanskog u Žepču. Ovim činom OO Mladeži je zajedno sa svojim mnogobrojnim sugrađanima odao počast Vukovaru, gradu heroju, kao i svim stradalim braniteljima na hrvatskim stratištima. Ovom „Večeri sjećanja“ prisjetili smo se i branitelja HVO-a Žepče koji su također pretrpjeli ogromnu žrtvu, čemu svjedoči 400 imena na glavnom spomen obilježju. Budućnost se ne može graditi bez poznavanja prošlosti. Ne smijemo dopustiti generacijama koje dolaze da zaborave žrtvu Vukovara, ali niti ostalih stratišta Hrvata. I ova „Večer sjećanja“ je pokazala da Žepče neće zaboraviti. Uz obilježavanje „Večeri sjećanja“ na žrtvu Vukovara, Općinski odbor mladeži HDZ BIH Žepče je upriličio i obilježavanje 30. obljetnice uspostave Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Organiziranje hrvatskog naroda kroz Hrvatsku zajednicu Herceg-Bosnu stvorilo je uvijete za obranu i opstojnost na vjekovnim ognjištima. Obilježavanjem 30. obljetnice Mladež iskazuje svoju zahvalnost svima onima koji su sudjelovali u osnivanju Herceg Bosne, ali i onima koji su položili svoje živote da bi mi danas slobodno živjeli.

Advertisement
Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal