Poveži se putem

Žepče

U Žepču obilježen Međunarodni dan prve pomoći

Objavljeno

-

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prve pomoći, Crveni križ općine Žepče  jučer je za sve sugrađane upriličio akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi i krvnog pritiska. Akcija se provodila u prostoru Gradske kavane u Žepču gdje su volonterke ove organizacije s osmjehom na licu dočekale sve one osobe koje su željele saznati nešto više o svom zdravlju.

„Pored pomenute akcije, koja je trajala od 10,00 do 12,00 sati, uporedo je upriličena i podjela letaka i anketnih listića vezanih za vozače i prvu pomoć, a u najavi je i posjeta starijim osobama na području naše općine“, rekla je njegovateljica OO Crveni križ Žepče Maja Šašić.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u septembru, a njegovo obilježavanje je 2000. godine pokrenuto od strane Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca (IFRC). Ove godine Svjetski dan prve pomoći obilježava se 09.09.2017. godine i ima za cilj podići svijest o bitnosti poznavanja tehnika prve pomoći. Pojam “prva pomoć” odnosi se na pomoć koju bi trebali pružiti svima koji su trenutno ozljeđeni ili bolesni.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal