Poveži se putem

Žepče

U Žepču održan šesti sastanak BEAR tima lanca vrijednosti jagodičastog voća

Objavljeno

-

U srijedu, 11.11.2015. godine u Žepču održan je šesti sastanak BEAR Tima lanca vrijednosti jagodičastog voća, koji je ujedno i posljednji u ovoj godini. Sastanku je prisustvovalo desetak članova Tima kojeg čine predstavnici javnog i privatnog sektora, predstavnici zadruga, udruženja, proizvođača i otkupljivača jagodičastog voća u BEAR regiji (Tešanj, Teslić i Žepče).

Na sastanku je prezentirana realizacija plana aktivnosti GIZ ProLocala, (III komponenta) i razgovarano je o dosada provedenim aktivnostima, te je zaključeno kako je ispunjeno više od 85% planiranih aktivnosti.

Nakon rezimiranja do sada provedenih aktivnosti, Kathrin Resak, voditeljica komponente, ispred GIZ ProLocal programa prisutne je upoznala sa novim ProLocal programom koji je trenutno u fazi izrade i čija se implementacija očekuje početkom 2016. godine.

Naglasila je kako će novi program zasigurno donijeti promjene, obzirom da će glavni fokus biti na podizanju konkurentnosti MSP-a, ali da to neće biti prepreka da se u budućnosti, uz podršku GIZ-a, nastave dobre prakse koje je uspostavio BEAR tim lanca vrijednosti jagodičastog voća.

BEAR Tim lanca vrijednosti jagodičastog voća osnovan je u Tesliću, 13. januara 2015. godine, na inicijativu razvojnih agencija iz Tešnja i Žepča te Općine Teslić, a u saradnji sa Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit, GIZ.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal