Poveži se putem

Žepče

U Žepču održan stručni skup na temu “Uspostava i rad klastera ljekovitog i aromatičnog bilja”

Objavljeno

-

Dana 16.02.2018. u prostorijama UPIP-a Žepče održan je stručni skup na temu: „Uspostava i rad klastera ljekovitog i aromatičnog bilja“, na kojem su prisustvovali članice AgroMAP mreže – predstavnici MSP-a, udruženja i zadruga, PKFBiH, Federalnog agromediteranskog zavoda, te predstavnici medija.

Stručni skup je nastavak dosadašnjih aktivnosti rada AgroMAP mreže čije su članice, skupa sa UPIP-om Žepče kao koordinatorom rada i administrativno-tehničkom podrškom, odlučile da uspostave Klaster ljekovitog i aromatičnog bilja – kao viši stepen organiziranja.

U okviru stručnog skupa prof. dr. Vjekoslav Domljan je prisutnima prezentirao principe i metode uspostave i rada klastera.

Na stručnom skupu je zaključeno da se urade sve potrebne aktivnosti, administrativno-tehničke, koje će rezultirati uspostavom klastera.

Stručni skup je organiziran u okviru projekta „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ kojeg u partnerstvu implementiraju: Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče, Razvojna agencija Zavidovići, Općina Zavidovići, Služba za zapošljavanje ZDK – Biro rada Zavidovići, Privredna/Gospodarska komora FBiH, P.U. Centar za edukaciju odraslih Gračanica, UPP „Agro-Dolina“ Zavidovići, OPZ „Agrofarm“ Žepče i Frutti-Funghi“ d.o.o.

Projekat „ZELENO ZAPOŠLJAVANJE“ finansira EU kroz program „Lokalna partnerstva za zapošljavanje“.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal